‘Manchester City-flop kan naar degradatiekandidaat’

Foto: ‘Manchester City-flop kan naar degradatiekandidaat’

Ongeveer 50 miljoen euro betaalde Manchester City in 2022 voor Kalvin Phillips. De Engelse middenvelder heeft bij The Citizens nooit kunnen leveren en na 31 wedstrijden in twee seizoenen mag hij vertrekken van Pep Guardiola. Promovendus Ipswich Town heeft wel interesse in de diensten van Phillips.

Kalvin Phillips mag vertrekken bij Manchester City

Manchester City wil best afscheid nemen van Phillips. Volgens journalist Ekrem Konur hebben Ipswich Town en Everton interesse in de speler. De carrière van de 28-jarige middenvelder is anders verlopen dan dat veel mensen hadden verwacht. Onder Marcelo Bielsa maakte Phillips indruk bij Leeds United. Het was dan ook niet gek dat hij naar City vertrok in de zomer van 2022. Op dat moment was hij al international van Engeland. Guardiola heeft hij echter nooit kunnen overtuigen. Met Rodri voor zich heb je ook een ondankbare rol bij Manchester City. De Spaanse middenvelder speelt eigenlijk alles en doet nauwelijks dingen fout.

Op de momenten dat Phillips de kans kreeg om zich te laten zien leverde hij eigenlijk nooit. In zijn eerste seizoen kwam hij tot 291 minuten voor City, terwijl hij afgelopen jaargang niet verder kwam van 89 minuten in de Premier League. Phillips heeft in zijn tijd bij de landskampioen veel prijzen gewonnen en is ook vaak geblesseerd geweest. Toch was het vertrek van hem aanstaande. Afgelopen jaargang is hij verhuurd geweest aan West Ham United en daar maakte hij weer meer minuten.

Ipswich ziet in Phillips een speler die de selectie bij de hand kan nemen en zijn Premier League-ervaring op de over kan brengen. Everton ziet in hem een zeer veelzijdige middenvelder die van pas kan komen om de selectie te versterken. Wat de clubs over hebben voor Phillips of wat Manchester City precies wil hebben voor de Engelsman is onduidelijk. Op Transfermarkt heeft hij in ieder geval een marktwaarde van 25 miljoen euro.

Is Phillips een goede versterking?

  • Ja, voor het rechterrijtje een prima speler
  • Nee, dat is zonde van je geld
76+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie