‘Manchester City heeft opvolger Guardiola gevonden’

Foto: ‘Manchester City heeft opvolger Guardiola gevonden’

Manchester City weet al wie er moet worden aangesteld mocht Pep Guardiola deze zomer gaan vertrekken bij de club. Op het moment dat de Spanjaard echt vertrekt uit Manchester, dan wordt er gekeken naar de Portugese competitie. Daar is de opvolger namelijk te vinden. Rubén Amorim moet Guardiola gaan vervangen.

Amorim moet Guardiola gaan opvolgen

Het contract van Pep Guardiola loopt af aan het einde van het seizoen. De geruchten gaan dat de Spanjaard er dan wel klaar mee is bij Manchester City en gaat vertrekken. De club sorteert daarom alvast voor op een mogelijk vertrek van de toptrainer. Amorim is volgens The Guardian de gedroomde opvolger van Guardiola. De Portugees wordt gezien als een van de talentvolste trainers van Europa en wordt al jaren aan verschillende topclubs gelinkt. Ook Liverpool had deze zomer nog interesse in de diensten van Amorim, maar de club koos uiteindelijk voor Arne Slot.

Naast Amorim staan ook Zinedine Zidane, Mikel Arteta en Xabi Alonso op de lijst van Manchester City. Maar het medium geeft aan dat Amorim voorlopig echt op één staat. De 39-jarige trainer is nog altijd jong en laat Sporting Lissabon op een uitstekende manier voetballen.

Bijzondere loopbaan

Nadat Amorim met pensioen ging kwam hij bij Casa Pia aan de bak als trainer. Dit was voor slechts vier wedstrijden, voordat hij werd weggeplukt door SC Braga. Na een periode bij het tweede team van Braga werd hij interim bij het eerste elftal. Amorim deed het daar zo goed dat hij na 13 wedstrijden werd weggekocht door Sporting Lissabon. Op dat moment was Amorim pas net hoofdtrainer, maar het risico is het uiteindelijk allemaal waard gebleken. In 224 wedstrijden bij Sporting heeft zijn team een puntengemiddelde van 2,26. Hij wist al twee keer kampioen te worden en verschillende bekers te winnen.

Is Amorim een prima vervanger?

  • Ja, dat is een goede coach
  • Niemand kan Guardiola vervangen
  • Nee, Amorim is niks
80+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

Wereldverdediger legt uit waarom hij moest stoppen: “Ik wist het meteen”

20:23
23+
19:58
63+
19:35
15+
19:12
36+
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie