Manchester City in extremis langs Wolves

Manchester City heeft zondag met veel moeite gewonnen van Wolverhampton Wanderers. Pas diep in blessuretijd wist de sterrenformatie het winnende doelpunt te forceren: 1-2.

John Stones helpt Manchester City aan winst

Manchester City begon de Premier League-zondag met één punt achterstand op koploper Liverpool. De formatie van Arne Slot speelt om 17.30 uur tegen Chelsea, waardoor The Reds de druk konden opvoeren. Dat bleek gemakkelijker gezegd dan gedaan. De Noor Jørgen Strand Larsen (ex-FC Groningen wist Wolverhampton Wanderers al na zeven minuten op voorsprong te zetten door een voorzet binnen te lopen.

De City-sterren hadden het zwaar in de beginfase. Nelson Semedo kreeg zelfs dé kans om de marge te verdubbelen, maar doelman Ederson Moraes wist erger te voorkomen. Vanaf dat moment nam de bezoekende club het initiatief wel over. Dat resulteerde niet meteen in grote kansen, maar na iets meer dan een half uur viel wel de gelijkmaker. Josko Gvardiol mocht zich laten bejubelen door teamgenoten.

Met Ajax-huurling Carlos Forbs als invaller deed Wolverhampton Wanderers er alles aan om het punt over de streep te trekken. Dit leek te lukken, maar diep in extra tijd viel dan toch het winnende doelpunt. Verdediger John Stones kroonde zich tot matchwinner. Een grote meevaller voor The Citizens, die daarmee extra druk legt bij Liverpool. City mag zich in ieder geval enkele uren koploper noemen.