Manchester City overklast Bayern München met opnieuw een uitblinkende Haaland

Foto: Manchester City overklast Bayern München met opnieuw een uitblinkende Haaland

De kwartfinale van de Champions League tussen Manchester City en Bayern München is geëindigd in een ruime overwinning voor de thuisploeg. Erling Haaland was wederom belangrijk met een doelpunt én assist.

Vermakelijke eerste helft

Manchester City begon veelbelovend aan het duel en kreeg binnen vijf minuten al de eerste schietkans. De bal belandde in het strafschopgebied voor de voeten van Haaland, maar de centrumspits schoot deze huizenhoog over. Ruim een kwartier later was het opnieuw de Noor met een schietkans, waarbij hij ditmaal wel tussen de palen mikte. Yann Sommer stond op de doellijn echter uitstekend op te letten en hield Bayern München in leven.

Het was wachten op de voorsprong van Manchester City die binnen een half uur op het scorebord stond. Rodrigo Hernández draaide vanaf de rechterkant naar binnen en schoot de bal met een curve in de richting van het vijandelijk doel. Het schot was dermate zuiver dat Sommer er niet meer bij kon: 1-0. Vlak voor de theepauze leek İlkay Gündoğan de tweede treffer te maken, maar zijn poging eindigde op de knie van de Zwitserse keeper.

Manchester City neemt afstand

Na rust kwam Bayern München uitstekend uit de startblokken en was het een aantal keer dichtbij de gelijkmaker. Een dwarrelschot van Leroy Sané kwam in de richting van Ederson, maar de doelverdediger hield zijn ploeg op de baan. Ook Matthijs de Ligt was gevaarlijk met een schot van afstand. De Nederlander zag zijn landgenoot Nathan Aké echter in de weg staan, waardoor Manchester City op de been bleef en Bayern München op zoek bleef naar meer.

Het was uiteindelijk Manchester City dat de voorsprong vergrootte. Dayot Upamecano verloor de bal op een gevaarlijke positie en zag Haaland in balbezit komen. De Noor gaf een voorzet op Bernardo Silva die de 2-0 op het scorebord zette. Het gaf de Engelsen een goed gevoel en bracht ze zelfs in staat om de derde treffer te maken. Ditmaal was het Haaland die het doelpunt persoonlijk meepikte en de stand naar 3-0 bracht. Het was eveneens de eindstand van de wedstrijd.

Scoreverloop: 1-0 (27′) Rodrigo Hernández, 2-0 (70′) Bernardo Silva, 3-0 (76′) Erling Haaland

Welke club bereikt de halve finale

  • Bayern München
  • Manchester City
159+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie