Manchester United richt peilen op Ivan Toney na Hojlund tegenvaller

Foto: Manchester United richt peilen op Ivan Toney na Hojlund tegenvaller

Nu de lange schorsing van Ivan Toney er al even op zit, zijn er weel volop clubs geïnteresseerd in zijn handtekening. De Brentford-spits kende deze zomer een hoogtepunt door een soort no-look penalty te scoren, wat één ding heel erg duidelijk maakte: deze goaltjesdief heeft geen gebrek aan zelfvertrouwen. Dat leek Manchester United wel te prikkelen en de jacht op zijn handdruk is volop geopend.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Erik Ten Hag zijn spitsenprobleem zou met Toney opgelost kunnen worden

Net nu Rasmus Hojlund een beetje vorm leek te krijgen, sloeg het noodlot toe. De Deense aanvaller moet de komende tijd met een blessure toekijken, dus voor Ten Hag en co is het werk aan de winkel op de transfermarkt. Logisch dat het scoutingsteam uit Manchester tot aan Londen is gekomen, Ivan Toney heeft alle middelen om een Engelse topspits te worden. De centrumaanvaller is 28 en op het toppen van zijn kunnen. Zijn cijfers liegen er ook niet om, hij scoort gemiddeld meer dan een goal per wedstrijd en voor een club als Brentford – dat niet altijd de topfavoriet is tijdens een wedstrijd – is dat verschrikkelijk knap.

In 2023 werd hij door de Engelse Voetbalbond voor acht maanden geschorst, wegens het breken van regels omtrent wedden op voetbalwedstrijden, hij werd schuldig bevonden van maar liefst 232(!) overtredingen. Ging dat Toney in de koude kleren zitten? Nee, tijdens zijn eerste wedstrijd terug droeg hij de aanvoerdersband en scoorde hij een vrije trap. Hij heeft nog een jaar op zijn contract staan dus er zal diep in de buidel getast moeten worden, maar dat heeft het bestuur op Old Trafford nooit eerder tegengehouden.

Is dit een goede transfer voor Manchester United?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
186+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie