Ten Hag op rand van ontslag na bizarre rode kaart

Foto: Ten Hag op rand van ontslag na bizarre rode kaart

Erik Ten Hag heeft een volgende klap opgelopen met Manchester United. Op het eigen Old Trafford kreeg de ploeg van de Nederlandse trainer een pak op de broek van Tottenham Hotspur. Een rode kaart op slag van rust van aanvoerder Bruno Fernandes bracht de Red Devils in een benarde situatie.

Micky van de Ven heeft wonderassist in huis voor openingstreffer Tottenham Hotspur

Voorafgaand aan de zesde speelronde in de Premier League hadden beide clubs zeven punten verzameld. United verslikte zich doordeweeks in het Europa League-toernooi in FC Twente, de Eredivisie-ploeg kwam met een 1-1 gelijkspel weg uit Manchester. De positie van Ten Hag als oefenmeester bij de rijke club stond hierdoor steeds meer onder druk, met onder meer ex-bondscoach Gareth Southgate azend op zijn positie.

United moest al na drie minuten spelen een tegengoal slikken en dat kwam niet in de laatste plaats door Micky van de Ven. De linksbenige centrale verdediger, die ook al meerdere interlands voor Nederland speelde, veroverde de bal op het middenveld en schudde vervolgens een lange solo uit zijn snelle benen. De assist op Brennan Johnson was puntgaaf, al deed United-keeper André Onana ook niet genoeg om de treffer te voorkomen.

Rode kaart Fernandez brengt Ten Hag in de penarie, Spurs drukt door

Terwijl Joshua Zirkzee de gelijkmaker uit het doel gehouden zag worden door Spurs-doelman Guglielmo Vicario, was kort voor de rust de belangrijkste rol van dit duel weggelegd voor scheidsrechter Chris Kavanagh. De leidsman gaf United-aanvoerder Bruno Fernandes een rode kaart voor een charge op James Maddison. In de herhaling bleek dit ietwat overdreven, maar de videoscheidsrechter draaide de beslissing van Kavanagh niet terug.

Met tien tegen elf – en het uitvallen van talent Kobbie Mainoo – moesten de manschappen van Ten Hag verder. Kort na de rust kwam er meteen de genadeklap van de bezoekende ploeg, die via Dejan Kulusevski de 0-2 op het scorebord zette. Een kwartier voor tijd besliste Dominic Solanke het duel definitief vanuit een corner.

Denk jij dat de positie van Ten Hag nog langer houdbaar is?

  • Ja, hij kan niets doen aan de rode kaart van Fernandes
  • Nee, zijn tijd bij United is nu op
70+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie