Mancini lyrisch over PSV-transfertarget

Foto: Mancini lyrisch over PSV-transfertarget

Al sinds februari is PSV op de achtergrond bezig met het binnenhalen van Wilfried Gnonto, maar nadat hij vorige week mocht debuteren voor de hoofdmacht van Italië – en ook gelijk een fraaie assist leverde, tegen Duitsland – zou het zomaar zo kunnen zijn dat er nog grotere clubs met interesse in hem bijkomen.

In ieder geval is de bondscoach van Italië, Roberto Mancini, lyrisch over de achttienjarige aanvaller van FC Zürich (Zwitserland). Het zou dan ook zomaar kunnen dat Gnonto (goed voor acht goals in 33 wedstrijden voor Zürich afgelopen seizoen) tegen Hongarije deze midweek in de basis staat. Mancini gaat namelijk stevig rouleren.

Basisdebuut?

“Er worden zeker wat wijzigingen gemaakt in de opstelling. Niet op alle posities, maar wel op veel.” Al wil Mancini niet gelijk te veel druk op Gnonto leggen. “Hij is een jongen van nog maar achttien jaar. De druk op hem moet niet te groot worden. Hij moet zich in alle rust kunnen ontwikkelen.”

“Er zijn weinig spelers van zijn leeftijd die zo goed kunnen voetballen als hij. Hij is bovendien erg snel. Als hij zich rustig ontwikkelt, zonder grote druk van buitenaf, kan hij zijn kwaliteiten etaleren. Hij is een intelligente jongen die nog kan groeien.” Het best is Gnonto in de spits, vindt Mancini. “Maar hij kan ook op de vleugels spelen.”

Veel interesse

Voetbal International schrijft tot slot over Gnonto: “Mede door het vertrek van Eran Zahavi oriënteert de nummer twee van de Eredivisie zich op aanvallende versterking. PSV wil in de zomer graag twee aanvallers naar Eindhoven halen: een ervaren spits zoals Luuk de Jong die er direct staat, plus een talentvolle jongen die kan doorgroeien en waaraan PSV goed aan kan verdienen. Gnonto past in de laatste categorie.”

De concurrentie is echter flink toegenomen; de Gazzetta dello Sport kopte deze week al met ‘Iedereen wil Gnonto’. Fiorentina, Sassuolo, promovendus Monza, clubs uit de Bundesliga en PSV werden daarbij genoemd, Zürich zou zo’n vijf à zes miljoen euro voor hem verlangen.

TIP: 1.45x je inleg als Gnonto minstens één schot op doel lost tegen Hongarije!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Wilfried (@willy.gnonto)

PSV moet vol voor Gnonto gaan

  • Eens
  • Oneens
127+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie