Marca fileert Frenkie en ziet ‘beter alternatief’

Foto: Marca fileert Frenkie en ziet ‘beter alternatief’

Frenkie de Jong heeft gisteren geen goede beurt gemaakt bij FC Barcelona, dat thuis met 0-1 verloor van laagvlieger Rayo Vallecano. De middenvelder werd vroegtijdig naar de kant gehaald en was daar duidelijk zichtbaar erg boos over.

Voor het eerst sinds 1998 verloor Barça drie thuiswedstrijden achter elkaar; eerder waren ook al Cadiz en Eintracht Frankfurt (Europa League) te sterk in Camp Nou. “Frenkie de Jong, doorgaans een correcte speler als hij wordt gewisseld, explodeerde toen hij zijn nummer 21 op het wisselbord zag staan. Hij voelde zich geslachtofferd door Xavi”, schrijft AS over de dribbelkont uit Arkel, die met een verongelijkt gezicht zijn scheenbeschermers van zich af smeet toen-ie het veld moest verlaten.

‘Misschien beter om Nico op te stellen’

De Marca richt vooral zijn pijlen op het spel van De Jong zelf. “Elke gelijkenis tussen deze Frenkie de Jong en die van vorig seizoen berust op toeval. Hij is een onopvallende speler geworden, met weinig impact op het spel. Xavi zegt dat hij een wereldtopper kan worden op zijn positie, maar op dit moment, voor wat hij doet, is het misschien een beter plan om Nico Gonzalez de voorkeur te geven..”

AS besluit: “Hij deed niet veel goed, leed onbegrijpelijk balverlies en droeg absoluut niets bij aan het aanvallende spel van Barcelona. Hij begint tekenen te vertonen dat hij geen leider in het elftal is.” Overigens nam Jordi Cruijff hem deze week nog in bescherming, met het oog op sluimerende interesse van Manchester United zei de technisch adviseur: “Frenkie is een zeer gewaardeerde speler binnen de club. We zijn niet van plan om hem te verkopen. We moeten de nederlagen niet altijd wijten aan één of twee spelers.”

TIP: Scoren Barcelona en Mallorca meer dan drie doelpunten samen komend weekend? Pak 1.93 keer je inzet!

Speelt Frenkie volgend jaar nog bij Barca?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
122+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie