Marianne van Leeuwen reageert op situatie van Vitesse

Foto: Marianne van Leeuwen reageert op situatie van Vitesse

Marianne van Leeuwen, directeur betaald voetbal van de KNVB, ziet met lede ogen de situatie van Vitesse aan. Ze hoopt dat er snel een oplossing komt voor de Arnhemse club.

Marianne van Leeuwen legt de rol van de KNVB uit bij het hoofdpijndossier Vitesse

“Het doet mij als directeur betaald voetbal natuurlijk ook pijn om te zien dat één van onze betaald voetbalclubs, Vitesse, momenteel in zo’n moeilijke situatie verkeert. Ik begrijp de bezorgdheid en de onzekerheid die de supporters van Vitesse voelen”, zegt Van Leeuwen op de website van de KNVB, als reactie op de oproep van de Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch, die zondag in een brief aan de KNVB een oproep deed om Vitesse te helpen met de licentie.

De voetbalbond en Van Leeuwen wijzen op de bestaande structuur en regels waar aan voldoen moet worden. “De KNVB heeft samen met alle betaald voetbalclubs licentieregels afgesproken voor het waarborgen van de integriteit en de continuïteit van de competities betaald voetbal. Dit om zo veel als mogelijk het (ongestoorde) verloop van de competitie te kunnen garanderen”, vervolgde de bestuurder.

Naleving van de regels

“Onderdeel van die afspraken met alle clubs zijn de onafhankelijke commissies, die toezien op de naleving van de regels. Dit doen zij op een uiterst zorgvuldige wijze die voor alle clubs dezelfde is. De licentiecommissie handelt binnen de aan haar toebedeelde kaders en is zich ontzettend bewust van de urgentie van dit dossier. Het bestuur van de KNVB heeft daarop geen enkele invloed. Er is namelijk een strikte scheiding afgesproken tussen de zogeheten bestuurlijke macht en de onafhankelijke commissies binnen de KNVB.”

Het noodlijdende Vitesse kreeg vrijdag opnieuw extra tijd om de proflicentie voor volgend seizoen veilig te stellen. De beroepscommissie van de KNVB gaf de club uitstel door ‘de positieve ontwikkelingen binnen de club in de afgelopen periode’, stond in een verklaring. De beroepscommissie hoopt nu uiterlijk 22 juli een besluit te nemen.

Goede reactie?

  • Ja hoor
  • Heel politiek correct
142+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie