Martha legt uit waarom hij niet bijtekende bij Ajax

Foto: Martha legt uit waarom hij niet bijtekende bij Ajax

Ar’Jany Martha mag zich officieel speler noemen van Beerschot, de 20-jarige Rotterdammer werd woensdag gepresenteerd. Hij tekent voor drie jaar bij de Belgische promovendus. De bij Ajax vertrokken vleugelverdediger vertelt dat hij ook bij kon verlengen in de Johan Cruijff ArenA.

Ar’Jany kon verlengen bij Ajax maar koos voor Beerschot

Dinsdag werd al duidelijk dat Martha voor het Beerschot van trainer Dirk Kuijt had gekozen. Hij had meerdere opties, maar ging voor de sportieve plannen van de club uit Antwerpen. Martha, die op meerdere posities uit de voeten kan, verliet Ajax afgelopen zomer transfervrij. Hij kon echter ook blijven in Amsterdam.

“Ik kon bijtekenen bij Ajax”, begon Martha op de clubwebsite van zijn nieuwe werkgever. Hij was echter niet zeker van veel speeltijd in de Nederlandse hoofdstad. “Maar ik wilde vooral meer gaan spelen. Vanaf het eerste gesprek had ik een goed gevoel bij Beerschot.”

Desondanks kijkt de speler met roots uit Curaçao met veel plezier terug op zijn tijd in Amsterdam, waar hij onder John van ‘t Schip tot twaalf duels in het eerste kwam. “Dat was echt een droom die uitkwam. Dat bracht bij mij ook extra motivatie om de lat nog hoger te leggen. Om nieuwe dingen te proberen. Daarom kies ik er ook voor om naar België te trekken. Om mezelf in een nieuwe omgeving, met een ander soort voetbal, verder te ontwikkelen.”

Kuijt in zijn nopjes

Ook Kuijt is blij met de aanwinst. De oefenmeester uit Katwijk wijst vooral op de ervaring die Martha in de Keuken Kampioen Divisie met Jong Ajax heeft opgedaan. “We zijn heel erg blij dat we Ar’jany aan onze kern kunnen toevoegen. Hij heeft veel talent, veel potentie en ook al heel wat ervaring. Met meer dan 100 profwedstrijden op de teller, weet hij wat het is om op niveau te presteren. Daarbovenop heeft hij de kwaliteiten die we nodig hebben om dit systeem te spelen.”

Had hij moeten bijtekenen bij Ajax?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, goede beslissing gemaakt
344+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie