Matig Willem II krijgt te veel met gelijkspel tegen Fortuna Sittard

Foto: Matig Willem II krijgt te veel met gelijkspel tegen Fortuna Sittard

Willem II en Fortuna Sittard hebben in de vroege middagwedstrijd zondag de punten gedeeld in Tilburg. In een weinig enerverend duel maakte vooral de thuisploeg een matige indruk. Zo mochten dan ook blij zijn met het doelpuntloze gelijkspel.

Willem II en Fortuna Sittard komen niet tot scoren in Tilburg

Twee ploegen die weinig voor elkaar onderdoen kruisten de degens in Tilburg. Beide teams presteren naar behoren al is het gat naar plek zestien op de ranglijst erg klein. Zowel Willem II als Fortuna ging goed de interlandbreak in met zeges op respectievelijk Almere City FC en AZ. De beginfase was al meteen behoorlijk open met het spel dat op en neer golfde. De gastheren hadden iets meer de bal, maar tot echt grote kansen leidde dat niet. Fortuna was de meeste dreigende ploeg. Het leidde tot een eerste grote kans voor Shawn Odewoye, maar zijn kopbal van dichtbij werd gekeerd door doelman Thomas Didillon-Hödl.

Cisse Sandra probeerde het namens de gastheren, maar zijn schot van ruime afstand eindigde naast het doel. Fortuna bleef gevaarlijker, Alen Halilovic vond een gaatje in de Brabantse defensie en kon zo op het doel af. De Kroatische creatieveling probeerde het met een stiftje af te maken, maar het was weer Didillon-Hödl die erger kon voorkomen voor zijn ploeg. Makan Aïko glipte even later weg en werd buiten de zestienmeter geschept door de doelman van Willem II. De Fransman kwam goed weg met geel. Ezequiel Bullaude probeerde ook nog gevaar te stichting, maar de poging van de Feyenoord-huurling was te mager.

Nog slechtere tweede helft

Zo mocht Willem II niet mopperen met de 0-0 ruststand. Trainer Peter Maes zag dat zijn ploeg iets anders nodig had en greep in door Amar Fatah en Boris Lambert te brengen voor Jesse Bosch en Nick Doodeman. De eerste kans was toch weer voor de bezoekers, maar de Tilburgers konden wederom op de keeper rekenen. Daarna veerden de thuisfans op. Amar Fatah stoomde knap op aan de rechterkant en bood Kian Vaesen een grote kans, maar de Belgische spits kopte op de lat. In de tweede helft waren er minder kansen, via de energieke Jeremy Bokila hoopte Maes iets te kunnen forceren.

Voor Willem II leek een gelijkspel het hoogst haalbare. Fortuna bleef wat beter, maar tot echt grote mogelijkheden kwam het ook niet richting de eindfase.

Verdiende Fortuna de zege?

  • Vind ik wel
  • Dat ook niet
10+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

07:33
0+
Feyenoord-verrassing baart opzien: “Veel kritiek op hem, maar…”
07:17
18+
‘Ajax-schande met Brian Brobbey’
07:00
3+
Aanvallers zorgen voor heuse doelpuntenregen | SN Team van de Week 9
23:44
64+
Studio Voetbal pakt PSV’er aan: “Zo irritant”
23:37
56+
Waarschuwing voor Brobbey: “Als hij ze niet maakt…”
23:23
135+
Perez furieus na AZ – PSV: “Hoe is dit rood?”
23:15
59+
Oosting uit onvrede bij FC Twente: “Ben geen tovenaar”
23:07
53+
Perez zeker van PSV-titel: “Geen twijfel over mogelijk”
22:58
22+
Lewandowski wijst Barça de weg bij Gavi-rentree
22:40
56+
Slot geniet, maar hekelt VAR: “Overduidelijk”
22:34
83+
Farioli wacht Ajax-dilemma: “Geen uitgemaakte zaak”
22:22
605+
‘United-speler wil ontslag Erik ten Hag’
22:14
129+
Perez bejubelt Ajacied: “Fenomenaal”
22:00
109+
Bosz zorgt voor ophef: “We zijn geen twaalf hè?”
21:45
252+
‘Ajax-afscheid in de maak na 6 april 2025’
21:31
50+
“Denk dat Weghorst de volgende wedstrijd start”
21:24
186+
Van Hanegem prijst Feyenoord, maar pakt tweetal aan
21:13
94+
Lofzang voor Slot: “Kans om all the way te gaan”
21:01
14+
PEC predikt realisme: “Hebben we laf gevoetbald?”
20:46
168+
‘Farioli neemt Brobbey-beslissing in Almelo’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie