Max Huiberts: van de ‘witte flat’ tot architect van AZ naar avontuur in Europa?

Foto: Max Huiberts: van de ‘witte flat’ tot architect van AZ naar avontuur in Europa?

Max Huiberts. Ooit in een ver verleden haalde wijlen suikeroom van Roda JC Nol Hendriks hem op bij FC Zwolle, zoals PEC even heette. De flankspeler met, als jongeling, een kort soort van matje in de nek schopte het tot basisspeler bij de toentertijd zeer succesvolle Limburgse club. De aanvaller woonde in Kerkrade in de zogenoemde ‘witte flat’, in het stadsdeel West. Heden ten dage gooit hij in de directiekamer hoge ogen. Is een vertrek bij AZ naar het buitenland aanstaande?

Huiberts was in de openbaarheid een man van weinig woorden, maar zijn voeten laten spreken kon hij des temeer. Het leverde hem na 28 doelpunten in 113 wedstrijden voor Roda JC een mooie transfer op naar het roemruchte Borussia Mönchengladbach. De Duitse club van grote sterren van weleer als Jupp Heynckes, Allan Simonsen, Gunther Netzer en vermaard trainer Hennes Weisweiler.

Op de toenmalige speelarena Der Bökelberg liep het voor de aanvaller niet zoals hij wilde, mede door zijn blessuregevoeligheid. Bij AZ in Alkmaar sloot hij uiteindelijk zijn actieve carrière als speler af. En bleef daar ook hangen. Eerst ging de oud-prof aan de slag als technisch coördinator en schoof uiteindelijk een plekje door naar de top van de club als technisch directeur.

De inmiddels vijftiger maakt daar de laatste jaren indruk. Samen met algemeen directeur Robert Eenhoorn heeft Huiberts ervoor gezorgd dat AZ over één van de beste jeugdopleidingen van Nederland beschikt, waaruit inmiddels de vruchten voor wat betreft het eerste elftal geplukt kunnen worden.

Duidelijkheid

Qua scouting heeft de Alkmaarse TD het ook goed op de rit, waardoor het elftal van trainer Pascal Jansen knap meedraait in de top van de Eredivisie. Huiberts gaf onlangs tijdens de laatste uurtjes op Transfer Deadline Day uitleg over transferzaken bij zijn club. Zonder enige opsmuk en kapsones stond hij de verslaggever van dienst duidelijk te woord.

Niks geen geheimzinnigheid, maar deskundig en open gaf hij antwoord op de gestelde vragen. Huiberts ‘verkócht’ de naam AZ als een waar directielid. Zoals dat ook hoort. Een man met zo’n bagage als technisch directeur in de top van de Eredivisie kan een stapje hogerop naar een club in de Europese subtop gaan maken, dat staat buiten kijf. Welke club gaat hem oppikken?

Moet Huiberts naar buitenland vertrekken?

  • Ja
  • Nee
382+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie