Mazraoui voelt zich op zijn plek: “Wilde altijd naar de Premier League”

Foto: Mazraoui voelt zich op zijn plek: “Wilde altijd naar de Premier League”

Noussair Mazraoui is blij met zijn overstap naar Manchester United. Bij zijn nieuwe club treft de in Leiderdorp geboren vleugelverdediger de nodige mensen waar hij Nederlands mee kan spreken.

Noussair Mazraoui voelt zich helemaal thuis bij zijn nieuwe club Manchester United

Tegenover Viaplay legt de Marokkaans international uit hoe de transfer vanaf Bayern München tot stand kwam. “Ik wilde deze zomer een stap naar een andere club maken. Toen ik de optie Manchester United hoorde, wist ik dat ik dit wilde. Dat voelde meteen goed, maar ik moest even wachten tot ze de andere rechtsback (Aaron Wan-Bissska, red.) verkocht hadden. Je neemt niet zomaar afscheid van Bayern, maar ik was aan wat anders toe. Dat kwam door veel zaken, maar daar wil ik het niet over hebben. Ik wilde altijd al naar de Premier League, maar wist dat ik na Ajax een tussenstap zou nemen. Zo gezegd, zo gedaan.”

Mazraoui geniet van zijn eerste weken in Engeland. Gelukkig was de eerste indruk goed, dat voelde voor mij ook zo. Dat is wel een opluchting. Alles is nieuw, dan kan het heel makkelijk fout gaan. Wat ik heel mooi vond, is dat ze een verdedigende actie, zoals een goede tackle of een goede onderschepping hier ook heel erg kunnen waarderen.”

Kraker tegen Liverpool

Zondag wacht de eerste topper voor United als Liverpool op bezoek komt. Mazraoui treft bij The Reds Arne Slot, John Heitinga, Virgil van Dijk, Ryan Gravenberch en Cody Gakpo. “Tegen Gakpo heb ik heel veel tegen gespeeld in de Eredivisie. Ryan natuurlijk, daar ben ik samen mee naar Bayern gegaan, we hebben lang samengespeeld. Virgil ken ik niet persoonlijk, maar ik weet genoeg van hem. En John, ja, ik ben persoonlijk altijd heel goed met hem geweest.”

Mazraoui maakte de transfer van Bayern naar United samen met Matthijs de Ligt. De twee verdediger gaan alweer voor de derde keer samenspelen. “Samen bij Ajax, samen bij Bayern, samen bij Manchester United. Ik denk niet dat heel veel spelers dat kunnen zeggen, nee. Ja, dat is heel speciaal. Hij is ook echt een heel speciale jongen voor mij geworden.”

Is United er op deze positie op vooruit gegaan?

  • 100%
  • Dat vind ik niet
57+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie