Mbappé grijpt heldenrol bij Real Madrid

Kylian Mbappé heeft zondagavond zijn klasse getoond in het shirt van Real Madrid. Zonder overtuigend te spelen besliste de Fransman de thuiswedstrijd tegen Real Betis: 2-0.

Kylian Mbappé beslist Real Madrid – Real Betis

Real Madrid beleefde een moeizame start van het seizoen. De hoofdstedelingen wonnen weliswaar de Europese Supercup ten koste van Atalanta Bergamo, maar in LaLiga wilde het nog niet vlotten. In tegenstelling tot aartsrivaal FC Barcelona (twaalf punten) noteerden de manschappen van Carlo Ancelotti al vier verliespunten. Er stond dus al meteen veel druk op de ontmoeting met Betis.

De bezoekers uit Sevilla bleken niet naar Madrid te zijn afgereisd om mee te werken aan een feestelijke avond. Real Betis hanteerde een goede tactiek en wist de brilstand mee te nemen naar de rust. Weliswaar ontstonden er mogelijkheden voor de sterren van Real Madrid, maar ook Mbappé worstelde met zijn vorm. De aanvaller scoorde niet in zijn eerste drie LaLiga-wedstrijden en leek daar gebukt onder te gaan.

Toch was het wel degelijk Mbappé die de score opende. In de 67ste minuut zorgde de transfervrij overgekomen steraanvaller voor de 1-0 na een slimme actie van Federico Valverde. Binnen tien minuten deelde Real Madrid ook meteen de genadeklap uit. Op VAR-advies (aanvankelijk was er buitenspel geconstateerd) mocht de thuisclub aanleggen vanaf de penaltystip en Mbappé pakte dit buitenkansje met beide handen aan: 2-0.