Mbappé keert zich tegen FIFA: “Genoeg is genoeg”

Foto: Mbappé keert zich tegen FIFA: “Genoeg is genoeg”

Schitteren op het WK is voor veel profvoetballers een ultieme droom. Voor Kylian Mbappé is dat niet anders, maar toch is hij geen voorstander van de plannen om elke twee jaar een wereldkampioenschap te organiseren.

De wereldvoetbalbond FIFA heeft plannen om elke twee jaar een WK te organiseren. Men wil daarmee een aantal continenten tegemoet komen, maar Europa en Zuid-Amerika zijn tegen. Zij vrezen voor hun eigen toernooien (EK en Copa América) in combinatie met inkomstenverlies. Mbappé heeft zich maandagavond bij de Globe Soccer Awards duidelijk uitgesproken.

In Dubai verklaarde de steraanvaller van Paris Saint-Germain: “Naar mijn mening is het WK een speciaal toernooi, omdat het om de vier jaar wordt georganiseerd. Het is een evenement waar je misschien maar één keer in je leven aan meedoet.”

Alledaagse ervaring

Mbappé is daarmee een van de eerste topvoetballers die zich tegen het controversiële plan uitspreekt.

Mbappé is duidelijk geen voorstander: “Als je elke twee jaar een WK speelt, zal het meer een alledaagse ervaring worden. Als je mensen nu over het WK hoort praten, dan geeft dat een speciaal gevoel en dat moet niet normaal worden. Mensen willen kwaliteit en emoties zien en als je om de twee jaar een WK speelt, zal dat allebei minder worden.”

De PSG-ster werd in 2018 wereldkampioen met Frankrijk. Mbappé: “We spelen al iets van zestig wedstrijden in het jaar en vinden het ook leuk om te spelen. Maar genoeg is genoeg en we moeten ook momenten vinden om te rusten. Als je supporters iets speciaals wilt geven, moet je ze laten wachten.”

Mbappé topscorer van de Ligue 1? Win 2.10 keer je inleg bij bet365!

Heeft hij gelijk?

  • Ja
  • Nee
329+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie