Mbappé slikt bittere pil bij LaLiga-debuut

Real Madrid heeft averij opgelopen in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. De titelhouder verspeelde zondagavond een voorsprong op bezoek bij Real Mallorca: 1-1.

Real Madrid verspeelt zege bij Real Mallorca

Op Mallorca koos trainer Carlo Ancelotti voor zijn droomvoorhoede: Vinícius Júnior, Kylian Mbappé en Rodrygo. Slechts dertien minuten had deze aanval nodig om de ban te breken. Eerstgenoemde bereikte landgenoot Rodrygo, die op zijn beurt de ruimte zocht binnen het strafschopgebied en de bal onhoudbaar in de verre hoek mikte: 0-1.

Real Madrid maakte niet al te veel indruk in deze eerste competitiewedstrijd. Vanzelfsprekend ging er veel aandacht uit naar het LaLiga-debuut van Mbappé, maar de Fransman kwam nauwelijks in het spel voor. Eerder deze week maakte hij nog een doelpunt tegen Atalanta Bergamo in de strijd om de Europese Supercup.

Verrassende gelijkmaker

Bij Real Mallorca was men geenszins voornemens om de rode loper uit te rollen. Amper tien minuten na rust herstelde de thuisploeg zelfs het evenwicht via Vedat Muriqi, die de 1-1 tegen de touwen knikte. Real Madrid moest zodoende opnieuw beginnen. Bijna wist Mbappé de Madrilenen alsnog de winst te bezorgen, maar doelman Dominik Greif en verdediger Johan Mojica maakten de aanval onschadelijk.

Ook in de slotfase liep Real Mallorca tegen de Mallorca-muur op. Tot overmaat van ramp kreeg Ferland Mendy in de slotseconden de rode kaart gepresenteerd na een charge. Een tegenvaller voor de Champions League-winnaar van 2024, dat dus al na speelronde één op achterstand staat in de titelstrijd.