Medische updates over Giménez, Stengs en Bueno

Foto: Medische updates over Giménez, Stengs en Bueno

Bij Feyenoord zat de lappenmand behoorlijk vol, maar langzaam stroomt diezelfde lappenmand nu ook weer leeg. Zo zullen Hugo Bueno en Gernot Trauner zaterdagavond tegen NEC terugkeren in de wedstrijdselectie.

Brian Priske heeft de handen vol aan blessures bij Feyenoord

“Met Trauner en Bueno gaat het heel goed”, zegt coach Brian Priske vrijdag op de persconferentie. “Ze zijn beiden weer beschikbaar en zullen morgen bij de selectie zitten.” Bart Nieuwkoop daarentegen moet nog toekijken, net als tegen Bayer Leverkusen en NAC in de afgelopen week. “Nieuwkoop is nog onderweg. Hij heeft wat goede sessies gehad deze week en stond gisteren ook op het veld, maar was niet helemaal vrij in zijn bewegingen. We hebben besloten hem een extra dag met de fysio’s te geven en individueel te laten werken. Ik hoop dat hij woensdag beschikbaar zal zijn.”

Betreft Calvin Stengs is geduld nodig. “Calvin is nog steeds bezig met zijn herstel van de operatie. Er worden stappen gezet met hem, maar we zijn natuurlijk ook voorzichtig. We willen hem fit houden wanneer hij hiervan terugkomt en zeker weten dat hij geen terugval krijgt.”

Santiago Giménez tijdelijk terug naar Mexico

Santiago Giménez ligt er drie maanden uit door een hamstringblessure. “Natuurlijk hebben we met hem gesproken in de laatste dagen”, reageert Priske. “We hoopten dat het niet zo serieus was. Toen we hem sprake na de wedstrijd, voelde hij zich eigenlijk beter. De scan was echter niet goed. Jullie hebben allemaal het resultaat gezien en hij zal er heel veel weken uitliggen. Onder de omstandigheden heeft hij een goede spirit. Het is een onderdeel van voetbal om soms geblesseerd te raken. Maar hij was positief en weet dat het nu om het herstel gaat en het sterker terugkomen. We hebben een aantal goede gesprekken gehad.”

“We hebben besloten hem naar Mexico te sturen de komende weken. Om daar zijn herstel te starten in goede handen met de fysio die hij daar heeft. We hebben het volste vertrouwen dat hij daar een goede periode heeft. (…) Het is ook belangrijk dat wanneer je een speler met een langdurige blessure hebt, dat je de kans hebt om het positieve ervan in te zien. Vanuit zijn perspectief, als buitenlander, is er de kans om ver van zijn thuis een kleine periode hier te spenderen, waarbij het werk dat wij met hem kunnen doen wat minder is. Dus het is logisch om hem naar zijn thuisland te sturen. Hopelijk kan hij daar sneller herstellen en dan zal hij in twee weken weer terug zijn bij ons”, aldus de Deense trainer tot slot.

Trauner is wel klaar bij Feyenoord

  • Eens
  • Oneens
55+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:48
0+
Van Hanegem kritisch op Feyenoorder: ‘Veel geld voor hem betaald, maar..’
18:35
6+
Sjoerd Mossou looft Feyenoord-speler met ‘de X-factor’
18:21
19+
‘Je ziet dat Ajax nu voor het eerst in drie jaar een trainer heeft’
18:03
47+
Bosz keek verbaasd naar PSV-training: ‘Dat is niet normaal’
17:48
36+
Priske velt zijn oordeel over Feyenoord-start Lotomba
17:35
66+
Opgroeien met Johan Cruijff als vader: “Eén ding verbaasde mij altijd”
17:33
122+
Maurice Steijn doet bizarre onthulling over Ajax-tijd
17:17
41+
Dubbele dreun voor in vorm verkerend AZ
17:00
171+
Feyenoord-stunt met vervanger ‘onmisbare’ Giménez?
16:48
55+
Medische updates over Giménez, Stengs en Bueno
16:35
89+
Goed én slecht nieuws voor NEC richting ‘Feyenoord’
16:20
79+
‘Werkelijk afgrijselijk slechte Ajax-wissel’
16:04
93+
‘Groot Overmars-geheim uitgelekt in Antwerpen’
15:48
237+
‘Derksen negeert verbod John de Mol, clasht met zenderbaas’
15:31
22+
‘Ellenlange soap beëindigd: Dumfries tekent tot 2028’
15:17
77+
Bosz spreekt zich kraakhelder uit over Veerman
15:11
0+
Voorspelling duels PSV, Feyenoord en Ajax: drie uitzeges
15:10
17+
Voorbeschouwing duels PSV, Feyenoord en Ajax: top drie mag weer aan de bak
15:00
59+
‘Bizarre transfer voor Sergio Ramos’
14:47
25+
Fitz-Jim zag Ajax ‘gewoon lekker voetballen’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie