‘Memphis Depay verrast met nieuwe bestemming’

Foto: ‘Memphis Depay verrast met nieuwe bestemming’

Memphis Depay gaat zijn voetbalcarrière mogelijk buiten Europa voortzetten. Volgens Zuid-Amerikaanse media is er sprake van een dienstverband in de Braziliaanse Série A.

Flamengo mogelijk nieuwe club van Memphis Depay

Sinds 1 juli beschikt Memphis over een transfervrije status. De voormalig aanvaller van PSV, Manchester United, Olympique Lyon, FC Barcelona en Atlético Madrid traint op dit moment op eigen houtje. In de zoektocht naar een nieuwe werkgever is er nog altijd geen doorbraak gerealiseerd.

Eerder werd Memphis in verband gebracht met AS Roma, FC Porto en een topclub uit de Premier League. Het is echter niet uitgesloten dat de Oranje-international zijn heil buiten Europa zoekt. UOL Esporte meldt zelfs dat hij zijn zinnen heeft gezet op een deal met het Braziliaanse Flamengo.

Topwedstrijden lonken

Volgens de Braziliaanse krant zou Memphis eventueel kunnen aantreden in de kwartfinale van de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse Champions League. Zijn team heeft zich reeds gekwalificeerd voor het WK voor clubteams in 2025. Wat dat betreft zou de aanvaller nog steeds op hoog niveau kunnen spelen.

Niet alle media in Brazilië zijn enthousiast over de kans van slagen. Ook andere bronnen maken melding van interesse, maar de salariseisen van de transfervrije aanvaller zouden een obstakel vormen. Om die reden zouden er nog geen concrete gesprekken plaatsvinden.

Frankrijk een optie?

Een terugkeer naar de Franse Ligue 1 komt eveneens ter sprake. OGC Nice is genoemd als mogelijkheid, maar vanwege de financiële voorwaarden lijken zij in ieder geval al bij voorbaat kansloos.

Zou dat een goede keuze zijn?

  • Ja
  • Nee
6384+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie