‘Memphis Depay zevende (!) spits bij FC Barcelona’

Foto: ‘Memphis Depay zevende (!) spits bij FC Barcelona’

Memphis Depay weet waar hij aan toe is bij FC Barcelona. Volgens Mundo Deportivo is de aanvalsleider van Oranje aankomend seizoen de zevende spits in de pikorde van Xavi Hernandez en moet er dus heel wat gebeuren wil de Nederlander speelminuten afdwingen in het Camp Nou-stadion. 

De Nederlander heeft in een gesprek met Xavi duidelijk gemaakt gekregen dat het beter is als hij een andere club gaat zoeken. Doet hij dat niet, dan zal de Nederlandse aanvaller vooral de bank en de tribune warm houden aankomend voetbaljaar. Alléén Martin Braithwaite staat in de pikorde achter de sterspeler van Oranje. 

Memphis Depay 

Xavi schat Robert Lewandowski, Patrick-Emerick Aubameyang, Ousmane Dembélé, Raphinha, Ansu Fati én Ferran Torres een betere keuze voor in de spits of op de flanken. Dat de Nederlander daardoor overbodig is en alsnog 20 miljoen euro moet opbrengen, is volgens de krant in het verkeerde keelgat van Memphis geschoten. 

Aangezien de Oranje-international transfervrij binnenkwam en aan het einde van dit seizoen ook transfervrij kan vertrekken, zijn Memphis en Barcelona nu in gesprek over de ontbinding van het contract. Memphis heeft daarbij twee voorwaarden gesteld: hij wil deze zomer transfervrij vertrekken en hij wil naar een Europese topclub. 

Volgens Mundo Deportivo zijn er twee tot drie clubs op dit moment geïnteresseerd in de komst van Depay. Juventus is één van hen, verzekert de krant. In een eerder stadium van de transfermarkt werd ook Tottenham Hotspur al genoemd, waardoor er nog één club onbekend blijft. Ajax werd met Memphis in verband gebracht, maar lijkt op dit moment breed genoeg in de aanvallers te zitten. Of Memphis een (korte) terugkeer bij PSV ziet zitten, is niet bekend. 

TIP: Wint Barça van Rayo? Dan pak jij 1.24x je inzet!

Krijgt Memphis zijn transfervrije vertrek?

  • Ja
  • Nee
134+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie