Mentale tik voor Brobbey: “Ik móét, ik móét…”

Foto: Mentale tik voor Brobbey: “Ik móét, ik móét…”

Brian Brobbey speelt momenteel niet op het toppen van zijn kunnen. De Ajax-spits maakte opvallend genoeg nog geen enkele wedstrijd vol en weet ook het net maar niet te vinden. Dat tot frustratie van de Oranje-international zelf, die vertrouwen heeft in een ommekeer.

Brobbey baalt van doelpuntendroogte bij Ajax

Ook afgelopen zondag tegen FC Groningen lukte het Brobbey weer niet om te scoren en nog voor het uur werd de spits naar de kant gehaald. De aanvaller was echter wel aangever bij de 1-0 van Davy Klaassen, maar in gesprek met Voetbal International geeft de Ajacied liever aan te willen scoren. “Het gaat nu eventjes minder, geen doelpunten.”

Brobbey stelt dat hij het ondanks zijn doelpuntendroogte best aardig deed. “Ik speelde zondag tegen Groningen niet slecht, denk ik, maar je ziet dat de doelpunten er niet in gaan. Je kunt ook niet altijd alles perfect doen. Soms heb je ook momenten dat het even niet gaat, niet lukt. Natuurlijk word ik daar ongeduldig van, dat heeft iedere spits, maar ik laat het niet zien. Dat is een pantsertje, ja.”

Mentaal zwaar voor Brobbey

De Oranje-international verwacht dat het niet lang zal duren voordat hij echt weer los is. “Ik denk dat het ook gewoon pech is. Zodra ik er één in schiet… Dan komt er natuurlijk ook weer heel veel zelfvertrouwen bij.” Brobbey stelt wel dat het mentaal gezien niet altijd eenvoudig is. “Ja, omdat ik móét scoren, ik móét scoren. Dat heb ik vaak in mijn hoofd. Dat moet ik een beetje uit mijn hoofd halen, denk ik. Alleen als ik scoor, vind ik mezelf écht top. De laatste tijd geef ik alleen maar assists, joh.” Tegen Slavia Praag hielp de Ajax-aanvaller nog twee enorme kansen om zeep. “Bij die kansen was ik te wild.”

Is Brobbey wel een goede afmaker?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
34+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie