Mentorrol Perišić bij tweede kans PSV in miljoenenbal

Foto: Mentorrol Perišić bij tweede kans PSV in miljoenenbal

Ivan Perišić was een vrij verrassende laatste aanwinst voor regerend landskampioen PSV. De Kroaat is aangetrokken vanwege zijn ervaring, zeker ook op topniveau zoals in de Champions League. De dertiger kan daarom zeker op dat toneel een belangrijke rol gaan spelen, als eerste in het thuisduel tegen Sporting Portugal. Maar dan wel op de áchtergrond, want meer mag regeltechnisch niet.

Voorbeschouwing: nieuwkomer Ivan Perišić kan toch heel belangrijk zijn voor PSV in Champions League

Verbazing over de komst van Perisic naar Eindhoven was er ook enkele weken geleden, zeker buiten de Brabantse stad. ‘Te oud’ en ‘niet nodig’. Die vier woordjes vielen hier en daar. Maar zeker niet intern bij PSV, waar technische baas Earnest Stewart en trainer Peter Bosz tevoren duidelijk overleg hadden gehad of de linkspoot wel of niet moest worden binnengehaald toen hij op de markt beschikbaar bleek.

Transfervrij nog wel, waardoor de top van de Eindhovenaren alleen een salaris aan Perišić kwijt is. Bovendien werd er ook naar zijn palmares gekeken, waarop het kampioenschap in de Serie A. Dat was met Inter Milan, waar hij maar liefst 254 wedstrijden voor speelde, over de linkerflank 55 keer scoorde en 49 assists afleverde.

Hoog gemiddelde van doelpunten in Bundesliga

Daarnaast was hij onder meer ook nog actief voor Bayern München (35 duels, 8 doelpunten, 10 assists én winst van de Champions League), Borussia Dortmund (64 wedstrijden, 12 doelpunten en 7 assists) en Club Brugge waarvoor hij 89 duels speelde, 35 doelpunten maakte en 23 doeltreffende voorzetten afleverde. Dit is overigens nog maar een deel van zijn sterke moyenne als voetballer.

En de speler zelf is actueel ook nog altijd international voor zijn vaderland Kroatië, wat impliceert dat bij de bondscoach het vertrouwen in hem ook nog altijd behoorlijk groot moet zijn anders werd hij niet opgeroepen. Perišić was en is dus fit genoeg om meteen aan de bak te kunnen bij zijn nieuwe sportieve werkgever op De Herdgang.

Daar bleek de technische staf ook van overtuigd, want tijdens de competitiewedstrijd tegen in Sittard tegen Fortuna, die na een matige eerste helft uiteindelijk toch een 1-3 zege opleverde, want Ivan Perišić zat in Zuid-Limburg al meteen bij de selectie. Invallen deed hij op dat moment nog niet, maar op de bank zat hij in ieder geval wél al.

Was hij niet wedstrijdfit geweest, dan had Bosz die keuze zeker niet gemaakt. De oud-prof lijkt echter ook erg gecharmeerd te zijn van de Kroatische voetballer omdat hij aan de linkerkant zowel aanvallend alsook verdedigend ingezet kan worden. Tijdens de competitiewedstrijden zal hij daarom zeker een optie gaan zijn op het veld.

Tijdens de met 0-2 gewonnen confrontatie in Tilburg met provinciegenoot Willem II stond Perišić zelfs al in de basis. Op de rechterflank welteverstaan, dát kan de voetballer uit de voormalige Balkan dus ook. De dertiger beschikt over een uitstekende mentaliteit, zowel tijdens wedstrijden alsook op trainingen. Daarom zette Bosz hem ook in de basisformatie.

Niet-speelgerechtigd voor Champions League

In het thuisduel, na het eclatante verlies bij Juventus tijdens de start van de Champions League, tegen Portugese topclub Sporting Portugal gaat dat echter niet omdat hij niet speelgerechtigd is. Ivan Perišić kan echter met al zijn ervaring voor zijn medespelers wél op de achtergrond een belangrijke schakel gaan zijn. Qua tips hoe met Europese druk om te gaan bijvoorbeeld.

Qua samenstelling van de selectie lijkt PSV op dit moment sowieso niet te klagen te hebben, zeker omdat praktisch iedereen is namelijk fit geworden en dus beschikbaar voor de clash in eigen huis tegen Sporting.

Nieuwkomer Nagalo

Nieuweling Adamo Nagalo haakte afgelopen week al aan en is dus beschikbaar voor centraal achterin, waarna een dag later eveneens verdediger Richard Ledezma volgde. Noa Lang is inmiddels ook alweer fit, net zoals Mauro Júnior.

Andere aankoop Rick Karsdorp kan daarnaast ook speelminuten maken. Aanvallend gezien staat Ismael Saibari te popelen om zijn kunsten meer en meer te kunnen vertonen, nadat zijn invalbeurt bij Fortuna – ten koste van Joey Veerman – alvast erg goed was.

Behalve de blessure van Hirving Lozano, heeft PSV het aardig op de rit qua fitheid van de selectie. Een garantie voor succes tegen Sporting Portugal is dat echter niet, weet men intern ook. Daarvoor zal meer nodig zijn. Met een belangrijke rol van Ivan Perišić als ervaringsdeskundige, mentor, dus.

Ivan Perisic gaat nog heel belangrijk zijn voor PSV?

  • Ja
  • Nee
33+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

16:50
0+
Mbappé toch mee naar Lille: bijzondere clash aanstaande
16:30
7+
Bosz reageert op vragen over Lang: “Of hij zal starten?”
16:10
34+
Bosz heeft slechte herinneringen aan Sporting: “We werden weggeblazen”
15:52
87+
Afellay vernietigend in Studio Voetbal voor ‘belachelijke’ Ajacied
15:33
154+
‘Deze opdracht staat bovenaan to-do-list van Kroes’
15:13
35+
Prachtig nieuws voor Frenkie de Jong én Barcelona
15:01
664+
‘Nieuwe bondscoach Oranje, Koeman weg’
14:57
62+
Mauro Júnior over toekomst in Nederlands Elftal: ‘Ik zou er voor open staan’
14:54
817+
‘Erik ten Hag steenrijk na ontslag’
14:44
130+
‘Vervanger Ten Hag al bekend’
14:41
29+
Paul Scholes laakt Manchester United en Erik ten Hag in tirade: ‘Ze lijken niet eens te willen voetballen’
14:13
167+
Mogelijke botsing in Oranjekamp na komst nieuw staflid: ‘Hun samenwerking bloedde snel dood’
14:00
33+
Mentorrol Perišić bij tweede kans PSV in miljoenenbal
13:45
54+
PSV-legende tipt tegenstander Sporting als favoriet: ‘Verdediging PSV niet sterk’
13:11
133+
Eljero Elia verlaat amateurwedstrijd tijdens rust vanwege wissel: ‘Emoties zitten hoog’
13:05
18+
Voorbeschouwing PSV – Sporting: Kan PSV drie punten pakken tegen Portugese grootmacht?
13:05
0+
Voorspelling PSV – Sporting: Eindhovenaren houden puntje over na verhitte wedstrijd
12:50
258+
Mislintat-aanwinst geprezen: “Gaat steeds beter spelen”
12:33
589+
‘Feyenoord-rentree voor Justin Bijlow’
12:17
109+
Fraaie financiële meevaller voor FC Twente
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie