Messi krijgt steun van ‘voetbalvriend’: “Fans worden steeds gekker”

Foto: Messi krijgt steun van ‘voetbalvriend’: “Fans worden steeds gekker”

Lionel Messi haalde deze week de woede van Paris Saint-Germain op zijn hals toen hij de regels van de club negeerde en voor een commerciële afspraak naar Soaedi-Arabië vertrok. Het leverde hem verschillende bedreigingen van fans op, wat Arturo Vidal belachelijk vindt.

Kritiek op Messi

De Chileen speelde in het verleden met Messi samen en weet dat de Argentijn het hart op de juiste plaats heeft zitten. Zijn voormalig teamgenoot heeft het echter niet goed naar zijn zin in Parijs en lijkt dan ook aan te sturen op een zomers vertrek. Vidal vindt het nog geen reden voor supporters om de pijlen op Messi te richten.

“Je kunt de beste speler ter wereld niet bedreigen”, stelt hij in gesprek met L’Équipe. “Het is te gek. Supporters kunnen hem gewoon zien spelen, maar worden steeds gekker. Dat is de waarheid. Hij heeft de Champions League voor Paris Saint-Germain niet gewonnen, maar het staat gewoon bovenaan de ranglijst. Hij is ook nog wereldkampioen geworden.”

Volgens Vidal zijn de statistieken van Messi nog altijd verbijsterend. “Hij was er altijd, speelde altijd en raakte nooit geblesseerd. Met Kylian Mbappé maakte hij de meeste treffers en hij gaf ook nog eens de meeste assists. Hij was bepalend voor zijn club. Het is daarom vreemd dat ze hem aanvallen, omdat ze ontevreden zijn. Zo zijn mensen echter: ze pakken de besten.”

Seizoen Paris Saint-Germain

Met Messi in de gelederen hoopte Paris Saint-Germain de Champions League te kunnen winnen, maar dat lukte ook dit seizoen niet. De club slaagde er niet in om voorbij Bayern München te komen, waardoor het zich moest richten op de nationale competities. Koploper Paris Saint-Germain heeft in de Ligue 1 een voorsprong van 5 punten op Olympique Marseille.

Wint PSG van Troyes?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Heeft Vidal gelijk?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
369+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie