Engeland
10 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Messi mazzelt op Copa América: Argentijnse penaltykiller de held

Argentinië heeft zich geplaatst voor de halve finale van de Copa América. Dat ging echter niet zonder slag of stoot, want na het nemen van strafschoppen werd Ecuador pas verslagen. Dat vooral tot opluchting van sterspeler Lionel Messi, die miste in de beslissende strafschoppenreeks.

Argentinie plaatst zich na strafschoppenserie tegen Ecuador voor halve finales Copa América

Argentinië kwam in de 35e minuut op een 1-0 voorsprong via oud-Ajacied Lisandro Martínez. De verdediger kopte raak uit een hoekschop en dat bleek ook de enige treffer voor rust. Enner Valencia kreeg na de pauze de ideale mogelijkheid om wat terug te doen, maar faalde vanaf elf meter.

De Argentijnen leken daardoor op de overwinning af te stevenen, maar in blessuretijd kopte Kevin Rodríguez alsnog de gelijkmaker binnen. Een strafschoppenserie moest uiteindelijk de beslissing brengen. Daarin faalde Messi als enige namens Argentinië, maar de oud-speler van FC Barcelona mocht doelman Emiliano Martínez danken dat hij twee strafschoppen van Ecuador wist te pakken. In de halve finale neemt Argentinië het op tegen Venezuela of Canada.