Mexicaanse topclubs laten oog vallen op Idrissi

Foto: Mexicaanse topclubs laten oog vallen op Idrissi

Oussama Idrissi staat er goed op in Mexico. De oud-speler van AZ, Ajax en Feyenoord blonk uit in zijn eerste seizoen bij Pachuca en heeft zich in de kijker gespeeld bij verschillende topclubs. Club América en Monterrey hebben interesse getoond en onderzoeken de mogelijkheden om Idrissi binnen te halen. Dat weet Mounir Boualin, transferjournalist van SoccerNews, te melden op basis van goed ingevoerde bronnen.

Exclusief: Oussama Idrissi in belangstelling van Mexicaanse topclubs

Na zijn verhuurperiode aan Feyenoord vertrok Idrissi in de zomer van 2023 transfervrij van Sevilla naar Pachuca. Bij de Mexicaanse middenmoter beleefde hij een uitstekend debuutseizoen met acht goals en vijftien assists in alle competities. Die prestaties bleven niet onopgemerkt, want Idrissi werd opgenomen in het elftal van Mexicaanse All-Stars tegen een selectie van MLS All-Stars. Ook in die wedstrijd wist de buitenspeler vorige maand te scoren.

Hoewel de Mexicaanse competitie alweer in volle gang is, is het goed mogelijk dat Idrissi deze maand nog van club wisselt. Club América en Monterrey zijn erg gecharmeerd van de kwaliteiten van Idrissi, die nog een éénjarig contract heeft bij Pachuca. Een transfer naar een van de twee clubs zou voor Idrissi een stap omhoog betekenen.

Club América, waar met Javairô Dilrosun nog een oud-Feyenoorder onder contract staat, won de laatste twee titels en is de recordkampioen van Mexico. Monterrey vestigde zich de afgelopen jaren tussen de topclubs door het winnen van een landstitel en de CONCACAF Champions League. Bij die club uit Noord-Mexico, ook wel bekend als Rayados, stond eerder Vincent Janssen onder contract. Idrissi zou de tweede Nederlander in de clubhistorie kunnen worden.

Had Feyenoord Oussama Idrissi moeten houden?

  • Ja, had een meerwaarde.
  • Nee, we moeten door.
255+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie