Van Dijk en Gakpo bezorgen Slot en Liverpool zege op Milan

Foto: Van Dijk en Gakpo bezorgen Slot en Liverpool zege op Milan

Liverpool is op de gewenste wijze begonnen aan de eerste Champions League-campagne onder trainer Arne Slot. In Milaan waren Virgil van Dijk en Cody Gakpo twee belangrijke pionnen tijdens de zege op AC Milan. De thuisploeg kwam in het eigen San Siro nog wel op voorsprong, maar de mannen van Slot waren vervolgens heer en meester.

Eerste test Arne Slot in Champions League is herhaling van 2005-finale

Nadat Arne Slot als trainer van Liverpool in het weekend voor de eerste keer verloor in de Premier League – in eigen huis was Nottingham Forest met 0-1 te sterk, was er de vuurdoop in de Champions League. Dat gebeurde bij AC Milan, in een herhaling van de befaamde finale van 2005. Op de tribune zaten onder meer Dida en Kaká, twee protagonisten aan Italiaanse zijde in die eindstrijd.

Zij zagen hun ex-club al snel op voorsprong komen, nadat de Amerikaanse buitenspeler Christian Pulisic de 1-0 tegen de touwen joeg. Dus moest Liverpool, dat met Virgil van Dijk, Ryan Gravenberch en Cody Gakpo drie Oranje-internationals in de basis had, in de achtervolging. Na een kwartier spelen voorkwam de lat de gelijkmaker van de Engelse club, Mohamed Salah raakte het aluminium.

Even later kwam er alsnog de 1-1. Gakpo werd hard neergehaald en de vrije trap die daarop volgde werd binnen geknikt door Ibrahima Konaté. De Milanese goalie Mike Maignan zat compleet mis. Diogo Jota had vervolgens de 1-2 op zijn voeten, maar schoot naast. De Portugees negeerde bovendien de compleet vrij staande Gakpo.

De Nederlander bediende op zijn beurt na een half uur spelen Salah, maar de Egyptenaar kon opnieuw enkel de onderkant van de lat raken. Een status quo volgde, waarbij het vooral de vraag was wanneer Liverpool opnieuw toe zou slaan.

Van Dijk brengt Slot op voorsprong

Het antwoord kwam vijf minuten voor het rustsignaal van Virgil van Dijk. De aanvoerder van Liverpool wurmde zich bij een corner los van mede-international Tijjani Reijnders, om de 1-2 binnen te koppen. De Champions League-winnaar van het seizoen 2018/2019 had de touwtjes in San Siro volledig in handen.

Gakpo kreeg de kans om de voorsprong te vergroten, maar op slag van rust zag de linksbuiten dat Maignan deze keer wel op afspraak was. Zijn gekrulde schot met rechts werd gekeerd. Aan Milanese zijde maakte met name Rafael Leão indruk, al moest de Portugees aanvallend veel alleen oplossen.

Gakpo bereidt derde treffer Liverpool voor

Kort na rust kregen de Rossoneri een tik; Maignan viel geblesseerd uit na een aanvaring met Jota en met name ploeggenoot Fikayo Tomori. De talentvolle Lorenzo Torriani was zijn vervanger. Liverpool bleef de baas op het veld en had de pech dat telkens de verkeerde spelers in scoringspositie kwamen; onder meer Kostas Tsimikas verkwanselde twee kansen.

Met nog ruim twintig minuten te gaan zorgde een lange solo van Gakpo ervoor dat Dominik Szoboszlai alsnog de 1-3 aan kon tekenen. De Hongaar kreeg niet de gemakkelijkste bal van de gretige buitenspeler, maar pakte alsnog zijn treffer mee. Gravenberch voorkwam de aansluitingstreffer van Milan met een ultieme ingreep, Liverpool speelde de wedstrijd vervolgens koelbloedig uit.

Denk jij dat Liverpool onder Arne Slot Europees succes zal hebben?

  • Ja, Slot gaat met Liverpool een prijs pakken
  • Nee, Slot gaat Europees teleurstellen bij Liverpool
95+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

10:00
0+
‘Pummy’ de Feyenoorder voor eeuwig opgetekend
09:50
18+
Lof voor ‘fris’ Ajax: ‘Zon begint weer te schijnen’
09:30
29+
Ticketchaos bij Feyenoord zorgt voor stress bij fans, Champions League-avond in ‘gevaar’?
09:25
35+
Priske neemt rigoureuze Feyenoord-maatregel
09:15
45+
‘Liverpool-weigeraar heeft spijt, wil alsnog transfer maken’
08:53
12+
Baas was niet bezig met vertrek bij Ajax: ‘Niet door mijn hoofd gespookt’
08:15
77+
Klaassen verrast door reactie Ajax-publiek: ‘Dit had ik niet kunnen bedenken’
07:50
402+
Dit is de reden dat PSV Perisic naar Eindhoven haalt
07:30
1092+
‘Oorlog tussen Van der Gijp en Gordon bereikt nieuw kookpunt’
07:10
176+
‘Ihattaren keert terug in de Eredivisie’
23:29
266+
Weghorst eerlijk over baalmoment na keuze Farioli
23:12
183+
Farioli laat zich kritisch uit: “Ver verwijderd van perfect”
22:55
23+
PSG sleept overwinning uit het vuur, Manchester City speelt gelijk
22:28
220+
Perez ziet grote uitblinker: “Ajax speelde écht goed”
22:12
102+
Zo verliep de terugkeer van Davy Klaassen bij Ajax
22:12
548+
‘Weghorst ging helemaal over de rooie’
22:10
89+
‘Ajax-debuut is voetbalterrorisme’
21:54
66+
Ajax heeft geen kind aan Fortuna Sittard
21:14
687+
Maurice Steijn heeft speciale boodschap voor Ajax-fans
21:13
75+
Bosz laat zich na Veerman-vraag niet gek maken
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie