Miljoenentransfer houdt Heerenveen in het zwart

Foto: Miljoenentransfer houdt Heerenveen in het zwart

Door de coronacrisis schrijven veel clubs dit boekjaar weer rode cijfers, maar dat geldt niet voor sc Heerenveen .De Friezen maakten namelijk 2,8 miljoen euro netto winst, zo meldt het vandaag via de officiële clubwebsite.

“Onzekerheid en onduidelijkheid typeren het seizoen 2020/2021. Het coronavirus nam vanaf begin tot eind alles en iedereen in zijn greep. Waar de eerste drie competitieduels nog werden gespeeld met een beperkt aantal supporters op de tribune, hielden strenge coronamaatregelen van het kabinet de stadions de rest van het seizoen leeg. Alleen tegen PEC Zwolle in april – als testevenement – mocht sc Heerenveen weer een deel van de fans verwelkomen”, opent de club.

“Zoals alle eredivisieclubs genereerde sc Heerenveen veel minder wedstrijdbaten dan normaal. Logischerwijs werden er aanzienlijk minder losse tickets verkocht. Ook daalde het aantal verkochte seizoenkaarten, mede vanwege het gebrek aan perspectief. Toch bleven 8.600 supporters hun club trouw. Door hun loyaliteit en die van onze sponsoren, doorgevoerde kostenbesparingen en overheidssteun (NOW en TVL) bleven de verliezen beperkt. Mede dankzij de transferopbrengsten (met name Chidera Ejuke) schreef sc Heerenveen wederom zwarte cijfers.”

Reactie Cees Roozemond

Het alles leidt tot blijdschap bij directeur Cees Roozemond: “Ik kan het niet vaak genoeg benadrukken, maar de steun en de loyaliteit van onze supporters, sponsoren, vrijwilligers en iedereen die achter de club is blijven staan, was de afgelopen tijd meer dan ooit onmisbaar. Ik ben er trots op dat onze trouwe achterban sc Heerenveen zo massaal is blijven steunen. Mede dankzij hen kunnen we optimistische cijfers presenteren over een loodzwaar coronajaar.”

Wint Heerenveen van PSV? Verzesvoudig je inleg!

Gaat Heerenveen in het linkerrijtje eindigen dit seizoen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
107+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie