‘Mislintat-aankopen worden in Frankrijk herenigd’

Foto: ‘Mislintat-aankopen worden in Frankrijk herenigd’

Olympique Lyon probeert in de laatste dagen voor de transferdeadline Carlos Forbs over te nemen van Ajax. Naar verluidt hebben de Fransen al een bod neergelegd in Amsterdam.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Olympique Lyon wil Carlos Forbs ophalen bij Ajax

Dat nieuws brengt L’Équipe woensdag. Volgens het toonaangevende medium ziet Lyon in Forbs de geschikte buitenspeler om Ernest Nuamah te vervangen, die vermoedelijk naar de Premier League verkast. Les Gones moet snel in actie komen aangezien de transfermarkt in Frankrijk vrijdagnacht sluit. Ondertussen heeft het naar verluid een bod uitgebracht op de Portugese vleugelflitser, het is niet bekend om welk bedrag het gaat. Mocht het van een transfer komen wordt Carlos Forbs herenigd met Georges Mikautadze, beide aankopen van Sven Mislintat.

Geen Premier League maar Ligue 1

Ajax is bereid mee te werken aan een vertrek van Forbs als het juiste bedrag wordt geboden. Tot dusver kwam de geruchten vooral uit Engeland: Wolverhampton Wanderers had interesse in de aanvaller, maar de laatste dagen is het stil geworden rond die geruchten. Lyon ziet Forbs als vervanger van Nuamah en dus waarschijnlijk als rechtsbuiten, terwijl hij zelf liever vanaf links komt in het prille seizoen kwam hij vooralsnog tot zes wedstrijden.

Vorige zomer nam Ajax de rappe vleugelaanvaller over van Manchester City voor veertien miljoen euro. Via bonussen kan dat nog oplopen tot maximaal negentien miljoen. In zijn eerste seizoen in Amsterdam wist Forbs echter niet te overtuigen. Onder trainer Francesco Farioli mag de jeugdinternational wel weer regelmatig aan de aftrap verschijnen, al heeft dat ook te maken met het feit dat Steven Bergwijn tot dusver nog niet helemaal wedstrijdfit was. Forbs wisselde geregeld stuivertje met Mika Godts, al stonden ze in de heenwedstrijd tegen Jagiellonia Bialystok voor het eerst allebei in de basis.

Hoeveel moet Forbs opleveren voor Ajax?

  • 5-10 miljoen
  • 11-15 miljoen
  • 16+ miljoen
563+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie