Mislintat houdt mening over Ajax-selectie voor zichzelf

Foto: Mislintat houdt mening over Ajax-selectie voor zichzelf

Sven Mislintat vindt het niet verrassend dat Ajax aan een minder seizoen bezig is. Volgens de nieuwe directeur voetbalzaken is het een logisch vervolg van de situatie die afgelopen zomer plaatsvond.

Lastige situatie bij Ajax

Waar de Amsterdammers aan het begin van het huidige seizoen ambitieus waren, namen ze tegelijkertijd afscheid van Antony, Lisandro Martínez en Ryan Gravenberch. De club haalde met onder meer Brian Brobbey, Steven Bergwijn en Owen Wijndal versterkingen terug, maar het bleek niet voldoende te zijn om het gehele seizoen mee te doen voor de landstitel.

“Ik wil niet zeggen dat er een gebrek is aan kwaliteit. Er zijn zo veel spelers vertrokken, dat je een hoop zaken opnieuw moet organiseren”, zo analyseert Mislintat de situatie bij Voetbal International. “Als je zeven van de elf basisspelers kwijtraakt, is het overduidelijk dat je een lastiger seizoen gaat krijgen dan wanneer je zoals een paar jaar geleden een selectie opbouwt die meerdere jaren bij elkaar blijft en een geweldige Champions League-campagne beleeft.”

Cryptische Mislintat

Technisch managers Klaas Jan Huntelaar en Gerry Hamstra hadden afgelopen zomer dan ook een loodzware taak om het team van verse krachten te voorzien, maar slaagde daar niet volledig in. Mislintat is daarom voornemens om een goede analyse te maken en vervolgens naar oplossingen te zoeken, al wil hij voorlopig niet uitspreken hoe hij naar het team kijkt.

“Het is daardoor logisch dat het dit seizoen nog niet gelukt is om vanaf dag één datgene te leveren wat iedereen bij Ajax eist. Ik heb de laatste periode alle wedstrijden van Ajax gezien, vanaf de duels tegen Union Berlin ben ik begonnen met kijken. Wat ik ervan vond? Dat wil ik eerst intern bespreken.”

Gaat Mislintat bij Ajax slagen?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
299+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie