Mislintat reageert voor het eerst op Ajax-ontslag

Foto: Mislintat reageert voor het eerst op Ajax-ontslag

Sven Mislintat heeft in gesprek met Sky Deutschland voor het eerst gereageerd op zijn vertrek bij Ajax. De Duitser heeft het gevoel dat hij te weinig kansen heeft gehad in Amsterdam om zich te bewijzen.

Aanstelling Mislintat bij Ajax

Begin 2022 kwam Ajax plotseling met het nieuws naar buiten dat Marc Overmars vertrok als directeur voetbalzaken. Met Gerry Hamstra en Klaas Jan Huntelaar als technisch managers vond de club een tijdelijke oplossing, maar het doel was uiteindelijk om een directe opvolger voor Overmars te vinden. Dat werd Mislintat.

Hij had in het verleden voornamelijk als scout gewerkt, maar kreeg bij Ajax de mogelijkheid om zichzelf als technisch directeur te laten zien. In de maanden dat hij deze functie bekleedde, kreeg hij echter veel kritiek vanuit de buitenwereld. Zo verliep het vertrek van John Heitinga niet geheel netjes, lukte het hem niet om Peter Bosz te strikken en ging het onder Maurice Steijn dramatisch.

Reactie op ontslag na dramatische seizoenstart

Mislintat had daarin een grote verantwoordelijkheid. In de transferzomer gaf hij 120 miljoen euro uit aan nieuwe spelers, maar vrijwel niemand van de nieuwelingen bleek een onbetwiste basisspeler te worden. Ajax besloot in het najaar dan ook om afscheid van Mislintat te nemen. Een korte tijd later verliet ook Steijn de club.

“Het hoofdstuk Ajax is voor mij afgesloten. Helaas duurde het te kort”, reageert Mislintat. “Het deed een beetje pijn, maar dat is voetbal. Het voelt alsof ik niet heb kunnen laten zien wat er mogelijk was met dit team. Het is goed voor de club en de spelers dat de zaken beter gaan onder een nieuwe trainer, dat straalt ook op mij goed af.”

Had Ajax Mislintat langer de kans moeten geven?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
745+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie