Mislukkingen onderstrepen groot probleem bij Ajax

Foto: Mislukkingen onderstrepen groot probleem bij Ajax

De wedstrijd tegen RKC Waalwijk heeft pijnlijk duidelijk gemaakt waar Ajax-fans al bang voor waren. Door het uitblijven van een vervanger voor Steven Bergwijn behelst de selectie te weinig kwaliteit op de flanken. Jaydon Banel en Christian Rasmussen wierpen zich niet op als waardige basisspelers. SoccerNews beoordeelde het tweetal vanaf de perstribune.

Verslag van Ajax-buitenspelers tegen RKC Waalwijk

Francesco Farioli greep de wedstrijd met de hekkensluiter aan om Mika Godts en Bertrand Traoré rust te geven. Na de midweekse ontmoeting met Besiktas, waarin de twee vleugelaanvallers vooral in de tweede helft uitblonken, werd er voor dit duel gerouleerd. Banel maakte zijn tweede optreden van dit seizoen vanaf linksbuiten, Rasmussen had zijn derde basisplaats als rechtsbuiten. Hun prestaties op het veld lieten zien dat ze vooral bij gebrek aan beter speelminuten kregen.

Na een kwartier werd Rasmussen voor het eerst zichtbaar. Na een goede aanname op de borst dribbelde de Deen tussen twee man door, maar bij de achterlijn werd hij tegengehouden. Een kwartier later zette hij een counter in door Banel op rechts weg te steken. Die gaf een strakke lage voorzet, waar Davy Klaassen niet bij kon. Later kwam Banel vanaf links naar binnen na een dubbele schaar, maar zijn schot ging hoog over.

Slaapverwekkend tempo

Het tweetal moest deze zondagmiddag voor de Amsterdamse dreiging zorgen, maar had het vizier niet op scherp. Ook vlak voor rust konden ze het vele balbezit van Ajax niet omzetten in honderd procent kansen, laat staan een doelpunt. Rasmussen gaf een mooi passje op Klaassen, maar nadat de aanvoerder schoot en Rasmussen de rebound voor zijn voeten kreeg, schoot hij zo ver naast dat RKC mocht gaan ingooien vanaf de zijlijn.

Ook zijn laatste actie voor rust was tekenend voor het slaapverwekkende tempo van de wedstrijd. De 21-jarige Deen, vorig seizoen wisselspeler tijdens een uitleenbeurt aan FC Nordsjælland, kon vanaf eigen helft een counter inzetten. Rasmussen wachtte echter zo lang, terwijl Devyne Rensch erover heen ging en zich als optie aanbood, dat hij de bal maar weer teruglegde naar de centrale verdediger. Het zorgde voor frustratie bij de Ajax-fans en het was ook totaal niet verrassend dat Rasmussen vlak na rust werd vervangen door Godts. In minuut 64 werd ook Banel naar de kant gehaald.

Dit gaat Ajax punten kosten.

  • Ja, dat zie je nu al.
  • Nee, zo erg is het ook weer niet.
115+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie