“Misschien is Ajax-uit wel een goede start”

Foto: “Misschien is Ajax-uit wel een goede start”

Edward Sturing heeft de opdracht gekregen om het sportief en financieel noodlijdende Vitesse weer op de rails te krijgen. Met Ajax-uit is de eerste wedstrijd meteen loodzwaar, maar de interim-trainer panikeert niet.

Sturing acht Vitesse niet kansloos

De tijdelijke opvolger van Phillip Cocu reist met vertrouwen af naar Amsterdam. “Dat wordt lastig zat, maar ik acht het niet onmogelijk”, vertelt hij op de clubkanalen. “Het belangrijkste is dat we daar durven te voetballen. Onze intenties laten zien en een houvast voor de komende weken krijgen. Dan is ook daar wat mogelijk. Ajax zit natuurlijk in een vergelijkbare positie als wij. Die moeten ook omhoog kruipen.”

“Thuis tegen een concurrent of een ploeg die in de buurt staat op de ranglijst zal de druk direct nog groter zijn. Misschien is uit bij Ajax wel een goede start”, aldus Sturing. “We zijn natuurlijk de underdog, niemand rekent er op dat we daar punten halen. Dat kan nu even helpen. Maar de druk zal er hoe dan ook zijn, want we hebben punten nodig. We staan laatste, daar horen we niet.”

Spelersgroep verrast interim-trainer

Sturing is positief verrast over de toestand van Vitesse. “Ik trof geen ploeg waarvan je zou zeggen dat die achttiende staat. Ik zou zelf een stuk gefrustreerder rond hebben gelopen denk ik. De sfeer was goed, de kwaliteit van de spelersgroep past niet bij een ploeg die achttiende staat. Dat dacht ik al en dat heb ik nu ook gezien. De komende maand moeten we punten gaan pakken.”

Volgens Sturing is dit ‘geen verwijt’ richting Cocu. “Ik kan mij heel goed voorstellen dat hij op een gegeven moment ook niet meer wist wat hij moest doen. Als je alles al geprobeerd hebt en het werkt niet dan bereik je dat punt een keer. Dan kun je beter een nieuwe start maken.”

Gaat Vitesse zich handhaven?

  • Ja
  • Nee
108+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie