Mogelijke opponent Zweden geeft waarschuwing af aan Oranje Leeuwinnen

De Zweedse vrouwen hebben zich als derde land weten te plaatsen voor de achtste finales van het WK. De ploeg van bondscoach Peter Gerhardsson rekende eenvoudig af met Italië en wacht in de volgende ronde mogelijk een confrontatie met de Oranje Leeuwinnen.

Zweden overtuigen wel tegen Italianen

In de eerste groepswedstrijd had Zweden het nog knap lastig met Zuid-Afrika en werd er nog op het nippertje met 2-1 gewonnen. Tegen Italië lieten de Zweedse vrouwen zich van hun andere kant zien. Vlak voor en na rust maakte Zweden het verschil tegen Italië, dat met een 5-0 nederlaag een flinke oorwassing kreeg.

Amanda Ilestedt opende pas de score in de 39e minuut, maar daarna ging het hard. Fridolina Rolfö verdubbelde op slag van rust de voorsprong, waarna Zweden ook na rust direct weer toesloeg. Via Stina Blackstenius en Ilestedst stond het na vijftig minuten al 4-0 en was de wedstrijd beslist. Rebecka Blomqvist bepaalde de eindstand in blessuretijd op 5-0.

Zweden mogelijke tegenstander van Oranje Leeuwinnen

Door de overwinning is Zweden zeker van de volgende ronde, dat zo goed als zeker als groepswinnaar tegen de nummer twee uit de poule van de Oranje Leeuwinnen moet spelen. Momenteel staat de ploeg van bondscoach Andries Jonker op die plek, maar door een grote zege op Vietnam kunnen de Oranje Leeuwinnen de Verenigde Staten nog van de koppositie stoten. Dat kan ook bij puntverlies van de VS tegen Portugal.

Denk jij dat de Oranje Leeuwinnen nog de koppositie pakken?