Monsterverlies voor Manchester United

Foto: Monsterverlies voor Manchester United

Het gaat Manchester United op sportief en financieel gebied momenteel niet voor de wind. De club van trainer Erik ten Hag is slecht gestart aan het nieuwe seizoen met twee nederlagen in drie duels en ook financieel heeft men weer flink moeten inleveren. Uit de jaarcijfers, die woensdag werden gepresenteerd, bleek dat United afgelopen boekjaar een verlies van 134 miljoen euro heeft geleden.

Manchester United boekt voor vijfde jaar op rij verlies

Voor het vijfde jaar op rij leed United daarmee verlies. Het afgelopen boekjaar leverde honderd miljoen euro meer verlies op dan het voorgaande boekjaar. Dat was 33 miljoen euro, maar een jaar daarvoor was het weer enorm met 136 miljoen euro. Opvallend genoeg is de omzet wel gestegen met 2,1 procent. United wist maar liefst 784 miljoen euro aan inkomsten te genereren.

Chief executive officer Omar Berrada wil echter dat United naar een financieel gezonde situatie gaat. “We werken aan een grotere financiële duurzaamheid en brengen veranderingen aan in onze bedrijfsvoering om deze efficiënter te maken.” Toch ligt de focus eerst op de sportieve prestaties. “Zo zorgen we ervoor dat we onze middelen inzetten om de prestaties op het veld te verbeteren.”

Ten Hag moet presteren

Ten Hag moet er dan ook voor zorgen dat United dit seizoen gaat presteren. “We hebben ons team flink versterkt om onze trainer Ten Hag meer ondersteuning te bieden. We hopen komend jaar kostenbesparingen door te voeren. Ons duidelijke doel is om de club terug te brengen naar de top van het Europese voetbal. Iedereen bij de club is het eens over een duidelijke strategie om blijvend succes te leveren, zowel op als naast het veld.”

Denk jij dat United dit seizoen bij de beste vier gaat eindigen in de Premier League?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
182+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie