Mourinho laat Nederlander floreren bij Fenerbahçe

Foto: Mourinho laat Nederlander floreren bij Fenerbahçe

Sinds het begin van dit seizoen staat José Mourinho aan het roer bij Fenerbahçe. De Portugees heeft bij de Turkse club onder meer verdediger Jayden Oosterwolde tot zijn beschikking. De linkspoot houdt van de samenwerking met de iconische trainer, zo zei hij voorafgaand aan het Europa League-duel met FC Twente op een persconferentie.

Jayden Oosterwolde doet het goed bij Fenerbahçe en houdt van samenwerking met Mourinho

In de Europa League komt Oosterwolde dus de club tegen waar het voor hem allemaal begon. De linksback kwam vanuit de Twente-jeugd richting het eerste elftal, trok daarna naar Parma om vanuit Italië in de zomer van 2023 de overstap naar Istanbul te maken. Bij Fenerbahçe kwam hij deze zomer Mourinho tegen, die overkwam van AS Roma.

“Het is een eer om door hem gekozen te worden”, spreekt Oosterwolde over The Special One. “Ik heb al wel wat meegemaakt, maar je merkt wel dat hij een soort aura met zich mee brengt. Door zijn successen neem je wat hij zegt wel serieus.”

De sfeer in de ploeg is goed dankzij Mourinho, zegt Oosterwolde. “Hij helpt ons in de dingen die we kunnen verbeteren. José geeft ons een andere blik op het voetbal. Je merkt zeker dat hij een grote coach is.”

“Je kunt veel grappen met hem maken en het is leuk om Mourinho over het verleden te horen praten”, aldus de 23-jarige verdediger. “Daarin heeft hij me wel verrast. Het is niet alleen maar voetbal en streng zijn, maar je kunt ook heel normale gesprekken voeren.”

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie