Mourinho uit frustratie na zege: “Onbegrijpelijk UEFA-besluit”

Foto: Mourinho uit frustratie na zege: “Onbegrijpelijk UEFA-besluit”

Fenerbahçe is het Champions League-seizoen goed begonnen met een 3-4 overwinning bij FC Lugano. Trainer José Mourinho zag zijn ploeg echter een moeizame wedstrijd spelen, maar was daarover niet verbaasd. De oefenmeester had zich namelijk groen en geel geërgerd over de staat van het veld.

Mourinho botviert frustratie over speelveld na Champions League-zege Fenerbahçe

Edin Dzeko was de belangrijkste man aan de kant van de Turkse topclub, die met een hattrick zijn elftal naar de overwinning leidde. Ferdi Kadioglu maakte de andere treffer voor Fenerbahçe, dat uiteindelijk met een overwinning van het veld stapte. Mourinho was na afloop op de persconferentie vooral tevreden over het behaalde resultaat. “We wilden geen excuses maken voor de wedstrijd, maar het was lastig om op een kunstgrasveld te spelen. Onze spelers hadden moeite met dribbelen.”

De Portugees botvierde vervolgens nog even zijn frustratie over het veld. “Het is onaanvaardbaar om in de Champions League op zo’n veld te moeten spelen.” Mourinho wilde voorafgaand aan het duel er niet te veel aandacht aan besteden. “Ik wilde niet dat mijn spelers er last van zouden krijgen. Maar als we op hoog niveau willen voetballen, kan dit veld dat niet aan. Het rollen van de bal een grote invloed, in negatieve zin. Ik snap niet dat de UEFA dit toestaat en waarom een goede ploeg als Lugano op dit veld speelt.”

Mourinho had nog wel een compliment over voor invaller Kadioglu. “Ik denk dat we het verschil hebben gemaakt toen Ferdi in de wedstrijd kwam. In de tweede helft speelden we veel beter.”

Gaat Fenerbahçe zich plaatsen voor de volgende ronde?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat verwacht ik niet
96+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie