NAC deelt in blessuretijd dreun uit aan zwak Ajax

Voor het eerst in vijf jaar tijd werd er weer een Eredivisie-wedstrijd in het Rat Verlegh Stadion gespeeld. Na negentig minuten plus blessuretijd resulteerde dat in een knappe zege van thuisploeg NAC op Ajax. Het is de eerste officiële wedstrijd van Ajax onder Francesco Farioli die níét gewonnen gaat.

NAC Breda stunt met zege op sterk gewijzigd Ajax

Bij de Amsterdammers wijzigde Farioli opnieuw flink in zijn startformatie. Onder anderen Jordan Henderson, Steven Berghuis en Kenneth Taylor zaten op de bank. In de spits stond eindelijk weer eens Brian Brobbey, maar hij maakte weinig indruk. De grootste kans van de eerste helft kreeg Brobbey, al na twee minuten spelen, maar hij faalde oog in oog met NAC-goalie Daniel Bielica.

De tweede helft was een heel stuk vermakelijker. Al snel na de theepauze leek de thuisploeg de voorsprong te grijpen, maar Jan van den Bergh bleek buitenspel te staan voor hij binnen kopte. Enkele minuten later was het alsnog raak toen Matthew Garbett middels een scherpe counter vrij voor sluitpost Remko Pasveer werd gespeeld. Garbett faalde niet en schoof het speeltuig beheerst tegen de touwen.

Lang nagenieten zat er echter niet in voor de uitzinnige NAC-fans, want amper 5 minuten na de openingstreffer stond het al weer 1-1. Een perfecte corner van invaller Berghuis werd door de volledig vrij staande Jorrel Hato overtuigend binnen geknikt. In het slotkwartier zette met name Ajax nog wel aan voor een tweede treffer, maar die viel aan de overzijde. Uit een vrije trap die onhandig werd weggegeven door Anton Gaaei kopte Van den Bergh opnieuw raak: dit keer stond de Belg géén buitenspel.

Volgende week krijgt NAC bezoek van FC Utrecht, Ajax is het weekend vrij vanwege de duels met Jagiellonia Bialystok de komende twee midweken (kwalificatie Europa League).

Scoreverloop: 1-0 (58′) Matthew Garbett, 1-1 (63′) Jorrel Hato, 2-1 (90+2′) Jan van den Bergh.