NAC-fans zorgen voor vuurwerk, maar De Graafschap juicht

De Graafschap heeft vrijdagavond goede zaken gedaan in de Keuken Kampioen Divisie. De Superboeren boekten in eigen stadion een 1-0 overwinning op NAC Breda.

Achterhoekers doen goede zaken in thuisduel

De supporters van De Graafschap en NAC onderhouden een goede relatie, maar in de eerste helft ontstond er de nodige onvrede. De meegereisde achterban uit Breda stak vuurwerk af en een deel daarvan belandde zelfs op de grasmat. Conform de KNVB-protocollen voelde de arbitrage van dienst zich genoodzaakt om de wedstrijd enige tijd stil te leggen.

In de tweede helft werd er wéér vuurwerk afgestoken door NAC-aanhangers, maar ditmaal bleef het veld gespaard. De wedstrijd kon derhalve zonder nieuwe problemen worden uitgespeeld. De Graafschap nam sportieve revanche door het onderonsje in eigen voordeel te beslissen. In de 68ste minuut maakte de Sloveen David Flakus Bosilj met hulp van doelman Roy Kortsmit het winnende doelpunt op De Vijverberg.

De Graafschap komt met 23 punten voorlopig op de vierde plaats van de KKD. De manschappen van Jan Vreman hebben maar drie punten achterstand op koplopers Roda JC Kerkrade en Willem II, maar zij hebben nog wel een wedstrijd tegoed.

VVV geeft zege weg, Helmond Sport wint

VVV-Venlo heeft vrijdagavond nagelaten om revanche genomen voor de pijnlijke bekeruitschakeling tegen sc Heerenveen (5-1). Trainer Rick Kruys was na het duel in Friesland kritisch op zijn team, maar thuis tegen Jong AZ lukte het opnieuw niet om een opsteker tot stand te brengen. Een dankzij Ricuenio Kewal verkregen Alkmaarse voorsprong werd weliswaar omgebogen door toedoen van invaller Ruben Lathouwers en Rick Ketting, maar in extremis maakte Maxim Dekker alsnog de 2-2.

Helmond Sport en Telstar vlogen dinsdagavond door toedoen van amateurclubs uit de TOTO KNVB Beker. In de onderlinge wedstrijd kregen zij deze avond de kans op eerherstel. De Helmonders wisten deze kans met beide handen aan te grijpen door met 1-0 te winnen. Martijn Kaars maakte het verschil op De Braak.

Gaat De Graafschap dit seizoen promoveren?