NAC haalt keihard uit na vertrek Steijn: “Onacceptabel en onverteerbaar”

Foto: NAC haalt keihard uit na vertrek Steijn: “Onacceptabel en onverteerbaar”

Na bedreigingen aan het adres van hemzelf én zijn familie zag oefenmeester Maurice Steijn zich op zaterdag genoodzaakt om op te stappen bij NAC Breda. En daar is men in het Rat Verlegh Stadion bij de Keuken Kampioen Divisie-club allesbehalve blij mee…De directie, RvC en grootaandeelhouders van NAC schrijven in een statement op de website van de club: “Wij staan voor de veiligheid van de mensen van de club, punt uit. Het is diep triest dat we in dit land – en specifiek ons geliefde Breda – zover zijn gekomen dat persoonlijke bedreigingen ertoe leiden dat mensen moeten besluiten om te stoppen. In dit geval Maurice, die niets anders heeft gedaan dan keihard werken om met NAC Breda te promoveren.”

Men vervolgt: “Dit is een nederlaag voor iedereen en onacceptabel en onverteerbaar. Hopelijk realiseren de mensen die voor de ophitsing rond de club en de persoon Maurice hebben gezorgd, welke schade ze hebben aangericht aan de club, de stad, mensen persoonlijk en het maatschappelijke klimaat. Daartoe behoren helaas ook een aantal mensen dicht bij de club en bepaalde media. Zij zullen bij zichzelf te rade moeten gaan.”

Er wordt ook uitgehaald naar het medium BN/DeStem: “NAC Breda is zeer geraakt door de ontwikkelingen rond de club. Er is een negatieve sfeer gecreëerd door BN DeStem en personen met een eigen agenda in Breda die vilein en giftig is. Bewuste leugens voeren daarbij de boventoon en deze krant publiceert deze vuilspuiterij kritiekloos. Sterker: hoogst zelden worden bronnen gecheckt, hoor en wederhoor wordt nauwelijks toegepast en meningen van anonieme bronnen worden als feiten gepresenteerd.”

Goed statement?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
433+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie