NAC verzekerd van promotie play-offs na knappe zege in Almere

Foto: NAC verzekerd van promotie play-offs na knappe zege in Almere

NAC Breda heeft nog altijd hoop op promotie naar de Eredivisie. Na de knappe uitzege bij Almere City (0-2) zijn de Brabanders verzekerd van een plek in de play-offs.

NAC mag nog dromen van promotie

NAC kende een zeer stroef seizoen, maar is in de laatste maanden bezig met een spectaculaire opmars. Peter Hyballa werd aangesteld en loodste De Parel van het Zuiden van de elfde naar de vijfde plaats op de ranglijst. Met nog twee duels voor de boeg kunnen de Bredanaars niet meer ingehaald worden door de ploegen die onder de beste acht staan. Zo mogen de fans door de deelname aan de play-offs nog hopen op een groot promotiefeest.

Tijdens de lastige uitwedstrijd bij nummer drie Almere City besliste NAC het treffen in een tijdsbestek van vijf minuten. De openingstreffer van Sabir Agougil na een half uur was om door een ringetje te halen. De middenvelder speelde zichzelf vrij en waagde een poging van flinke afstand. Zijn knal eindigde op fraaie wijze in de bovenhoek. Het was zeker niet de eerste prachtgoal van Agougil dit seizoen.

Marge wordt verdubbeld

Vijf minuten later stond er al 0-2 op het scoreboard. Winteraanwinst Elías Már Ómarsson werd diep gestuurd door Jort van der Sande en toonde zich koel bij de afronding. Na een spelen moest NAC wel verder met tien man. Javier Vet sloeg richting Théo Barbet en werd van het veld gestuurd. Ondanks dat Almere aanzette, wist het niet te scoren. Zo bleef het bij 0-2 en boekten de bezoekers een knappe overwinning.

Scoreverloop: 0-1 (30′) S.Agougil, 0-2 (35′) E.Ómarsson

Maakt NAC écht een kans op promotie?

  • Ja, doen het echt goed nu
  • Nee, dat gaat niet gebeuren
51+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie