‘Nagelsmann laat twee grote namen buiten EK-selectie’

Foto: ‘Nagelsmann laat twee grote namen buiten EK-selectie’

Met Mats Hummels en Leon Goretzka worden twee ervaren krachten buiten de EK-selecte van Duitsland gehouden. Bild schrijft dat bondscoach Julian Nagelsmann voor andere namen kiest.

Mats Hummels en Leon Goretzka zouden het EK voor Duitsland missen

Hummels kent een opleving bij Borussia Dortmund, dat met de steunpilaar de Champions League-finale bereikte. In het najaar van 2023 keerde de verdediger terug in Die Mannschaft na absentie van zo’n 2,5 jaar. Nagelsmann wees Hummels aan als basisspeler tegen de Verenigde Staten (1-3 winst) en Oostenrijk (2-0 verlies), om hem vervolgens tijdens de laatste interlandperiode buiten de ploeg te laten. Zonder de routinier won het knap van Frankrijk (0-2) en Nederland (2-1).

BILD weet welke vijf centrumverdedigers mee gaan naar het EK:Jonathan Tah (Bayer Leverkusen), Nico Schlotterbeck (Borussia Dortmund), Robin Koch (Eintracht Frankfurt), Antonio Rüdiger (Real Madrid) en Waldemar Anton (VfB Stuttgart) bestaan. Van dit vijftal zijn de eerste drie inmiddels door de DFB bevestigd. “Voor Hummels is geen plaats”, concludeert de grootste krant van Duitsland.

Nog een ervaren speler thuisgelaten

BILD schrijft dat er nog een ervaren speler thuis mag blijven deze zomer: Leon Goretzka. De 29-jarige middenvelder van Bayern München is naar verluidt afgetroefd door ploeggenoot Aleksandar Pavlovic. Het 20-jarige talent hoort bij de spelers die al van de DFB te horen heeft gekregen dat hij bij de selectie hoort. Begin mei speculeerde Sky Deutschland al dat 57-voudig international Goretzka thuisgelaten zou worden, omdat Nagelsmann zou verwachten dat de middenvelder voor problemen kan zorgen als wisselspeler. De speler ontkent een dergelijk scenario stellig. “Tot voor kort probeerde Goretzka zich een weg te banen naar de selectie van Nagelsmann, onder meer met sterke prestaties in de Champions League. Maar: uiteindelijk was het niet genoeg”, besluit men.

Goede keuzes van Nagelsmann?

  • Ja, ik snap het wel
  • Nee, niet verstandig
163+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie