NEC duwt Heerenveen degradatiezone in

Robin van Persie zorgde deze zomer voor een glimlach bij sc Heerenveen, maar daar is onderhand weinig meer van over. Op bezoek bij NEC incasseerden de Friezen zaterdagavond een harde nederlaag: 3-0.

NEC zeer effectief tegen dolend Heerenveen

Van Persie besloot na de teleurstellende resultaten tegen Heracles Almelo (2-1) en PEC Zwolle (1-1) in te grijpen. Zowel Mickey van der Hart, Pawel Bochniewicz, Espen van Ee als Simon Olsson verloor zijn basisplaats. Daardoor mochten Andries Noppert, Sam Kersten, Amara Condé en Levi Smans als basisspeler aantreden in De Goffert.

NEC-trainer Rogier Meijer besloot Vito van Crooij zijn basisdebuut te laten maken. Binnen een aantal minuten betaalde hij het vertrouwen terug. Een Nijmeegse aanval viel voor de voeten van de aanvallende middenvelder, die doelman Noppert in de verre hoek wist te kloppen: 1-0.

Friezen amper gevaarlijk

NEC en Heerenveen zorgden in het restant van de eerste helft niet voor spektakel. Beide ploegen wisten nauwelijks gevaar te stichten, waardoor de thuisploeg met een nipte voorsprong de kleedkamers mocht opzoeken. Van Persie liet na rust Ion Nicolaescu invallen, maar ook de Moldavische spits maakte het verschil niet.

In de tweede helft toonde NEC zich zeer productief. Bram Nuytinck knikte een voorzet overtuigend tegen de touwen, waar Van Crooij de derde echte mogelijkheid van de thuisploeg eveneens doeltreffend afwerkte. Heerenveen speelde daardoor een verloren wedstrijd in Nijmegen.

Krijgt Van Persie Heerenveen nog op de rails?