NEC-trainer baalt na: “Normaal gesproken is dat gewoon rood”

Foto: NEC-trainer baalt na: “Normaal gesproken is dat gewoon rood”

NEC werd afgelopen midweek na strafschoppen uit de beker gekegeld door Feyenoord. Hoe anders had het kunnen lopen als Quillindschy Hartman na zeven minuten spelen al rood kreeg voor zijn aanslag op de benen van Bart van Rooij?

“De scheidsrechter en zijn assistent zagen het gebeuren. Normaal gesproken is dat gewoon rood, met of zonder VAR. Het zat ons niet mee, maar we doen er niets meer aan”, blikt NEC-trainer Roger Meijer terug. Het goede nieuws is wel dat de rode kaart van Philippe Sandler (kreeg direct rood wegens hands) is geseponeerd door de tuchtcommissie van de KNVB.

Sandler ontloopt schorsing

Dat terwijl eerst nog één duel schorsing werd voorgelegd. “We hebben direct Carlos Aalbers (technisch directeur, red.) gebeld, want in het voorstel stond dat het strafbaar hands was. Philippe had er helemaal geen weet van dat de bal tegen zijn arm aan werd geschoten. Strafbaar hands is het als je de bal bewust met je handen uit het doel tikt. Philippe stond op korte afstand, de bal kwam uit een scrimmage, hij draaide nog weg en kreeg ‘m tegen zijn arm”, vertelt Meijer.

Het hoger beroep pakte goed uit. “Carlos heeft zijn tanden erin gezet en hij heeft het geweldig gedaan. Donderdagavond is hij met Philippe en Muslu Nalbantoglu (teammanager, red.) naar Zeist gegaan. Philippe heeft zijn zegje gedaan en Carlos heeft het woord gevoerd. De penalty was correct, maar rood én een schorsing was in onze ogen te zwaar. Dat is heel zuur, maar goed. Het is een split-second beslissing en er was geen VAR, dus daar heb ik iets minder moeite mee.” Derhalve kan Sandler gewoon meedoen dit weekend, thuis tegen Cambuur.

Hartman had rood moeten hebben

  • Eens
  • Oneens
176+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie