“Niemand kan het alleen, ook Arne Slot niet”

Foto: “Niemand kan het alleen, ook Arne Slot niet”

Frank Arnesen kijkt met veel bewondering naar het werk dat Arne Slot bij Feyenoord heeft neergezet. De voormalig technisch directeur heeft de basis voor het succes gelegd, maar vertelt in het Algemeen Dagblad dat hij zo niet naar zichzelf kijkt.

Werk van Arnesen

De Deen kwam drie jaar geleden in De Kuip binnen met de opdracht om Feyenoord omhoog te helpen. Achter de schermen ging hij vervolgens hard aan de slag om een aantal aspecten van de club te verbeteren. Daarnaast haalde hij Arne Slot binnen als vervanger van Dick Advocaat, wat een gouden zet bleek te zijn. Hij pronkt echter niet met het succes.

“Ik heb getraind met Johan Cruijff bij Ajax, ik speelde tegen Willem van Hanegem. Ik heb twee belangrijke dingen van ze geleerd. Die twee hebben nog nooit ergens geroepen dat ze zo goed waren. Weet je waarom niet? Omdat iedereen dat wel zag”, zo vertelt hij daarover. “Als ik het goed heb gedaan bij Feyenoord, dan zullen de mensen dat wel zien, toch?”

“Wat er bij Feyenoord is gebeurd, is echt een teamprestatie. Op heel veel aspecten zijn er enorme stappen vooruitgezet. Arne Slot heeft het werkelijk fantastisch gedaan. Maar niemand kan het alleen, ook Arne niet. Als je kijkt naar de fitheid van spelers, dan is dat een wezenlijk onderdeel van het succes.”

Doelstelling bij Feyenoord

Arnesen stelt dat Feyenoord Slot bij zijn aanstelling bepaald geen onrealistische doelen heeft gegeven. Zo waren de prestaties van het team slechts gedeeltelijk belangrijk, maar wilde de club voornamelijk dat het publiek weer plezier kreeg om naar Feyenoord te kijken, de spelers op de aanval durfden te spelen en de talenten sneller konden ontwikkelen.

Wint Feyenoord van Go Ahead Eagles?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Heeft Feyenoord het succes aan Arnesen te danken?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, zeker niet
179+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie