Niets lijkt veranderd: Bassey begint nieuw seizoen met enorme flater

Calvin Bassey hoopt tijdens zijn tweede seizoen bij Ajax zijn meerwaarde te kunnen bewijzen. De start in de voorbereiding is echter niet geweldig te noemen: in het oefenduel met Shakhtar Donetsk (3-0) schuttert de Nigeriaanse verdediger weer een aantal keer.

Nigeriaanse stopper gaat geweldig in de fout

Mohammed Kudus en Steven Bergwijn waren verantwoordelijk voor een comfortabele 3-0 voorsprong, waarna bijna een geheel nieuw elftal zijn opwachting maakte na rust. Bassey hoorde bij de invallers, maar kon opnieuw weinig indruk maken. Zo toonde de stopper zich vooral in de voetballende situaties zich weer erg onwennig.

Al snel lanceerde hij een Shakhtar-aanvaller na een misverstand met een ploeggenoot. In de 63ste minuut ging Bassey pas echt in de fout. Hij nam een bal aan, probeerde naar linksback Owen Wijndal te passen, maar leverde zo in bij een tegenstander. De verdediger mocht doelman Remko Pasveer dankbaar zijn, die redde. Zo is het geen beste start voor Bassey, die juist met nieuw elan wilde beginnen aan het tweede seizoen.