‘Nieuwe Ajax-transfer van 100 miljoen’

Foto: ‘Nieuwe Ajax-transfer van 100 miljoen’

Het transferrecord van Ajax staat nog altijd op naam van Antony, die de Johan Cruijff ArenA in de zomer van 2022 inruilde voor het Old Trafford van Manchester United, dat bijna honderd miljoen euro voor hem betaalde. Gaat Mika Godts dit ‘unicum’ uit de boeken transfereren?

‘100 miljoen euro voor Mika Godts’

De Amsterdammers maakten onlangs gehakt van Besiktas in de Europa League (4-0) en in die wedstrijd scoorde de jonge Belg niet één, maar twee keer. Sergen Yalçın, in het verleden hoofdcoach van De Zwarte Adelaars, blikt in de Turkse media terug op die partij en zegt over Godts: “Die linksbuiten van Ajax… Hij is volgend jaar honderd miljoen euro waard. Ik zie hem zo bij Manchester City, Arsenal of Liverpool spelen. Zo hoort een jonge speler te spelen.”

De linksvoor zelf liet een tijdje geleden in gesprek met Ajax Life weten dat dit zíjn jaar moet worden: “Dat is wel wat ik in mijn hoofd heb. Dit is het moment om echt door te breken. Daar ga ik alles aan doen. Ik ben pas tevreden als dat is gelukt. Mijn doel is om veel in de basis te staan, het team te helpen en met Ajax een prijs te winnen. Mijn voorkeur gaat nog steeds uit naar de linksbuitenpositie, maar als de trainer mij op een andere plek nodig heeft, geef ik ook daar alles.”

“Heerlijk, zo’n buitenspeler”

Hans Kraaij junior zei bij ESPN over Godts: “Hij was al mijn parel in de Keuken Kampioen Divisie, daar had-ie al een paar keer per wedstrijd van die ondeugende aannametjes en dat niveau trekt hij nu door in de Eredivisie. Godts is rechtsbenig, maar ik zie ‘m ook buitenomgaan en met links voorgeven. Heerlijk, zo’n buitenspeler met een actie die recht op je afkomt.”

De marktwaarde van de Belg wordt momenteel overigens geschat op vier miljoen euro. Honderd miljoen is het nog láng niet.

100 miljoen?

  • Doe even normaal
  • Ik denk het wel
1286+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie