‘Nieuws over Feyenoord-huldiging: niet op 8 mei’

Foto: ‘Nieuws over Feyenoord-huldiging: niet op 8 mei’

Feyenoord kan tijdens de komende speelronde al het kampioenschap naar zich toetrekken. Mocht dit het geval zijn dan zal de huldiging op zich laten wachten. Dat meldt het Algemeen Dagblad op basis van meerdere bronnen.

Huldiging Feyenoord een week later

De ploeg van Arne Slot is bezig aan een succesvol seizoen en staat maar liefst acht punten voor op achtervolger PSV. Met nog vier wedstrijden voor de boeg lijkt de landstitel voor de Rotterdammers dan ook vrijwel zeker te zijn. Het is zelfs goed mogelijk dat de club deze in de eerste week van mei al kan vieren.

PSV gaat zaterdagavond op bezoek bij Sparta Rotterdam, terwijl Feyenoord een dag later in dezelfde stad speelt tegen Excelsior. Wanneer de Eindhovenaren in het uitduel punten verspelen en de koploper een dag later een overwinning binnenhaalt dan is deze definitief niet meer te achterhalen en kunnen de supporters feest vieren.

De gemeente en politie vinden het echter niet verantwoord om een dag later al een huldiging te houden op de Coolsingel. Het zou te ingewikkeld en te duur zijn om hiervoor te zorgen, omdat het veel onzekerheden met zich meebrengt voor het materieel, beveiligingspersoneel en de politieagenten. Daardoor moeten de fans naar verluidt geduld hebben.

Voorbereidingen achter de schermen

Alle partijen zouden daarom een huldiging voor maandag 15 mei voorbereiden. Feyenoord speelt een dag eerder in eigen huis tegen Go Ahead Eagles en hoeft bij twee overwinningen helemaal niet meer naar PSV te kijken. Volgens het medium wilden de woordvoerders van het college niet reageren op de geruchten.

Pakt Feyenoord tijdens de komende speelronde al de landstitel?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
274+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie