Nigel de Jong noemt Oranje Leeuwinnen ‘pitbulls’: “Kletsie uitdelen”

Foto: Nigel de Jong noemt Oranje Leeuwinnen ‘pitbulls’: “Kletsie uitdelen”

Nigel de Jong, de nieuwe directeur topvoetbal bij de KNVB, is erg enthousiast over de prestaties van de Oranje Leeuwinnen op het WK Vrouwenvoetbal in Australië en Nieuw-Zeeland. In het Algemeen Dagblad steekt hij de loftrompet uit.

‘Ik weet niet of ik het zou redden in deze tijden met de VAR’

Wie van de dames lijkt eigenlijk het meest op De Jong als voetballer? “Er zijn er genoeg die een kletsie uit kunnen delen, hoor. Het zijn echt lefkindjes. Mijn voetbalhart gaat sneller kloppen van speelsters met dat gif, grinta, zoals ik het noem. Je hebt de juiste mentaliteit nodig om succesvol te zijn. Ik noem ze ‘kleine pitbulls’. Ze moeten wel iets geraffineerder tikkies uitdelen dan ik dat deed. Ik weet niet of ik het zou redden in deze tijden met de VAR.”

Het WK stemt De Jong gelukkig. “Vanaf 2017 (toen Oranje Europees kampioen werd, red.) kwam het vrouwenvoetbal echt op de kaart in Nederland en ik heb ook twee nichtjes die voetballen, dus ik volgde het vrouwenvoetbal wel, maar je ziet nu écht de enorme ontwikkeling. En de rek is er nog lang niet uit. Als je ziet van hoever vrouwenvoetbal moest komen en kijkt hoever je nu al bent qua media-aandacht, fans, commercie et cetera; dat maakt mij blij en daar mag het vrouwenvoetbal heel trots op zijn. Over vier jaar hopen we dat eventueel met het WK in ons eigen land nog verder te pushen.”

‘Stop met vergelijken’

Met het vergelijken met de mannen ‘moeten we direct stoppen’, vindt de oud-middenvelder. “Dat is niet eerlijk. Mannenvoetbal is een totaal andere wereld. Kijk alleen al naar het WK: bij ons was altijd alles hermetisch afgesloten, hier is alles opener, relaxter. (…) Ze denken niet alleen na over zichzelf, maar ook over wat ze na willen laten voor de volgende generatie. Ze zijn heel bewust bezig met welke stappen ze willen maken met het vrouwenvoetbal. Die honger en gedrevenheid zie je in alles terug.”

Eens met Nigel?

  • Ja
  • Nee
120+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie