‘Noa Lang-hysterie in NOS-podcast’

Foto: ‘Noa Lang-hysterie in NOS-podcast’

Noa Lang maakte afgelopen weekend de nodige tongen los in de voetbalwereld. Allereerst was daar de ESPNclash met Hans Kraaij jr. na PSV-PEC Zwolle. Daar kwam nog eens een bijzonder gewaagde uitspraak bij de NOS bovenop. In de NOS Voetbalpodcast spreekt commentator Jeroen Grueter schande van de uitspraken die de linksbuiten deed.

NOS-commentator Jeroen Grueter walgt van uitspraken Noa Lang

Voor de microfoon van zijn collega Philip Kooke deed Lang pikante uitspraken na de 6-0 zege op de Zwollenaren. “Of ik nu bulk van het zelfvertrouwen? Ik heb altijd genoeg zelfvertrouwen, daar hoeft niemand zich bij mij zorgen om te maken. Ik weet: als ik fit ben, dat sowieso niemand in Nederland mij stopt. Niemand in Europa, als ik fit ben.” Kooke concludeerde daaruit: “Dan heb je genoeg zelfvertrouwen.” Lang was kort van repliek. “Dat is zoals ik ben, dat interesseert me niet. Dat zeg ik gewoon.”

Uitspraken die bij Grueter in het verkeerde keelgat schieten. In de NOS Voetbalpodcast kan de commentator met zijn walging geen raad. “Iemand met zoveel grootheidswaanzin… Dit is totaal megalomaan natuurlijk, die uitspraak. In dat brabbeltaaltje van hem, in dat interview, want het is bijna niet te verstaan. Dat hij zichzelf de beste vleugelspits van Europa noemt… Wie zet die jongen met twee benen op de grond?” vraagt Grueter zichzelf af. “Hij vindt zichzelf dus beter dan Lamine Yamal, Vinícius Júnior, Florian Wirtz of Phil Foden.”

Collega Jan Roelfs kijkt anders naar Lang. “Hij is ontzettend bezig met die randzaken, maar dat kan alleen in het voetbal als je presteert. En dat doet ‘ie. Als je niet presteert, begeef je jezelf op glad ijs. Hij weet precies wat hij wil. Op het voetbalveld, maar ook in zijn muziekcarrière.” Grueter is het niet per se eens met Roelfs. “Je zou kunnen zeggen: hij is zo gebrand om zijn shirtje in de lucht te houden, dat hij per se wil scoren. Het gaat dus niet ten koste van zijn voetbal? Ja… Pff, ik word er heel moe van.”

Eens met Grueter?

  • Ja, Lang overschat zichzelf
  • Nee, Lang had gelijk met zijn uitspraak
70+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie