Noah Ohio held van Utrecht na dubbelslag in blessuretijd

NAC Breda leek op zaterdagavond af te stevenen op een 1-0 overwinning op FC Utrecht. Maar voor eigen publiek in het Rat Verlegh Stadion liet de thuisploeg zich in de blessuretijd van de tweede helft het kaas van het brood eten. Noah Ohio scoorde nog twee keer, de 1-1 én de 1-2. Dat laatste doelpunt viel vlak voor het laatste fluitsignaal.

FC Utrecht draait wedstrijd helemaal om in blessuretijd

Tegen Ajax (2-1 overwinning) hield NAC vooral tegen, waarna het toesloeg via de counter, maar tegen Utrecht werd er wél ‘gewoon’ gevoetbald. En daar hadden de Domstedelingen het best moeilijk mee, al waren de uitgespeelde mogelijkheden in de eerste helft op één hand te tellen. Er was er in ieder geval eentje: na een mooi passje van Dominik Janosek volleyde Boyd Lucassen binnen, 1-0 voor Bredanaars.

Ron Jans besloot keihard in te grijpen in de rust, want hij wisselde maar liefst vier (!) van zijn spelers. Dat sorteerde echter niet het gewenste effect, want ook in de tweede helft had Utrecht alle moeite van de wereld om kansen voort te brengen.

Pas in de allerlaatste minuten van de wedstrijd begonnen de mannen van Jans écht aan te dringen. Alleen… dat was toch veel te laat? Niet dus, want in de eerste minuut van de blessuretijd maakte Ohio er 1-1 van met een frommeldoelpunt, waarna hij vijf minuten later óók nog eens voor de 1-2 tekende.

Scoreverloop: 1-0 (37′) B. Lucassen, 1-1 (90′) N. Ohio, 1-2 (90′) N. Ohio