‘Nóg een VAR-schandaal bij Oranje – Engeland’

Foto: ‘Nóg een VAR-schandaal bij Oranje – Engeland’

Marciano Vink vindt dat Felix Zwayer een dramatische wedstrijd heeft gefloten. Tijdens de wedstrijd tussen Nederland en Engeland maakte de arbiter volgens de voetbalanalist meerdere foutieve beslissingen. Vink wijst ook nog naar de VAR, die in zijn ogen Oranje een penalty heeft ontnomen.

Vink hekelt optreden Zwayer en wijst naar penaltymoment voor Oranje

“Deze man heeft, laten we het zo zeggen, zijn wedstrijd gefloten”, begint Vink kritisch bij het ESPN-programma EK-Praat over het optreden van Zwayer. “Hij heeft een aantal goede beslissingen genomen, maar het overgrote deel van zijn beslissingen was marchanderen. Hij floot voor een overtreding van Simons aan de zijlijn, maar Simons tikt duidelijk met de punt van zijn schoen de bal weg. De overtreding was op Bellingham – ik zeg niet dat het door die relatie komt – maar er waren gewoon momenten dat je dacht: hier hoef je niet voor te fluiten.”

Strafschop voor Oranje?

De Duitser gaf in de eerste helft ook een discutabele strafschop aan Engeland, nadat hij door de VAR naar het scherm werd geroepen, maar had volgens Vink in de tweede helft ook een penalty kunnen toekennen aan Oranje. “Wat ik het meest schrijnende vond: rond de 84ste minuut krijgen we een vrije trap aan de zijkant. Zwayer zegt de spelers dat ze niet aan elkaar mogen zitten. Ik verwacht dan dat hij daar goed op gaat letten. Er komt een hoge bal, Van Dijk en Weghorst springen samen, ze doen niks, en achterin de zestien wordt Aké door Rice en Walker in een soort wurggreep gehouden. Die kon geen kant op en valt op de grond.”

Engeland kreeg vervolgens een vrije trap en Van Dijk kreeg een gele kaart van Zwayer, maar Vink begrijpt vooral niet dat de arbiter niet naar het scherm is geroepen. “Dan denk ik: als er dan toch een VAR zit, kun je toch een scheidsrechter roepen voor een penalty check? Wat ze er daarna mee doen, maakt me niet uit. Het gaat mij nu om de VAR. Die had de scheidsrechter toch minimaal naar de kant kunnen roepen?”

Had Oranje recht op een strafschop?

  • Ja, absoluut
  • Nee, dat was geen strafschop
25989+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie